Ultimátní Příručka pro MetaTrader 4

Admirals
21 Min. čtení

Tento článek vám poskytne rychlý a snadný přehled o tom, co potřebujete vědět při obchodování s platformou MetaTrader 4 (MT).

První diskutovanou položkou bude, jak získat MetaTrader 4. Instalace MT4 je skutečně snadná a je k dispozici pro různé operační systémy. Chcete-li se o instalaci MT4 dozvědět více, podívejte se na naše stránky, kde jsou informace o stažení MetaTrader 4.

Jak nastavit MetaTrader 4 v systému Windows

Jakmile je MT4 stažen, jednoduše spusťte soubor .exe a postupujte podle pokynů v okně průvodce instalací.

Jak stáhnout MetaTrader 4 na Mac

Uživatelé Mac by měli najít MT4 stejně snadně jako uživatelé Windows, protože u Admirals máme verzi pro OSX. Přečtěte si naši stránku MetaTrader 4 pro Mac, kde najdete další informace, jak nainstalovat MetaTrader 4 na Mac.

Jak používat MetaTrader 4 s Androidem

Navštivte Obchod Google Play a stáhněte si MetaTrader 4 pro Android.

Jak používat MetaTrader 4 v iPhone

Pro práci se zařízeními iOS si můžete stáhnout speciální verzi aplikace MT4 iPhone App Admirals. Chcete-li nainstalovat MT4 do vašeho iPhonu, jednoduše přejděte na Apple App Store, vyhledejte Admirals MT4, vyberte aplikaci a klepněte na Install.

Jak se přihlásit ke službě MetaTrader 4

Při prvním spuštění programu MT4 byste měli být vyzváni k zadání přihlašovacích údajů, ale pokud ne, můžete kliknout na kartu Soubor v levé horní části platformy a vybrat možnost Přihlásit k obchodnímu účtu. Potom můžete zadat buď přihlášení k demo, nebo k reálnému obchodním účtu.

Jak odhlásit MetaTrader 4

Pro odhlášení z MT4 neexistuje žádná specifická funkce. Pokud nechcete, aby platforma MT4 ukládala vaše přihlašovací údaje, ujistěte se, že při prvním přihlášení není zaškrtnuto možnost "Uložit informace o účtu". Poté, když zavřete MT4, budete automaticky odhlášeni.

Jak pomocí MetaTraderu 4 obchodovat měnový pár EURUSD

Na panelu nástrojů MT4 stačí kliknout na příkaz Nový pokyn nebo stisknout klávesu F9 a otevře se vám okno objednávky. Níže uvedený obrázek zobrazuje okno objednávky pro EUR/USD. Z toho byste měli být schopni poznat, jak snadné je nakupovat a prodávat s Meta Traderem 4. Chcete-li obchodovat s nabídkou/nákupem na trhu, musíte v poli Volume zadat požadovanou velikost obchodu a poté klepněte na tlačítko Prodat nebo Koupit.

Zdroj: platforma MetaTrader 4, cena dostupná z Admirals, EUR/USD nový pokyn, leden 2018

Jedná se o nastavení Market Execution, které umožňuje okamžitý pokyn v MetaTraderu 4.

Samozřejmě, že zadávat obchod na trhu není jedinou odpovědí na otázku, jak obchodovat s platformou MetaTrader 4. Můžete také zvolit nákup nebo prodej pomocí čekacího pokynu výběrem volby "Typ" (Type). Takto můžete obchodovat na MetaTraderu 4 na konkrétních, požadovaných úrovních od aktuální tržní ceny, na rozdíl od okamžitého provedení za aktuální převládající cenu.

Jak v MetaTraderu 4 zadat krátkou pozici

Krátká pozice neboli short znamená, že prodáváte. Chcete-li tak učinit, stačí jednoduše umístit prodejní pokyn, jak je uvedeno výše.

Jak s MetaTraderem 4 zavřít obchod

Samozřejmě, že jak umístit obchod s MetaTraderem 4 je pouze část procesu, kterým obchodník prochází. Jakmile otevřete obchod, dojdete nakonec k bodu, kdy chcete obchod uzavřít. Tak jak mám zavřít obchod s MetaTrader 4? V okně Terminál vyberte kartu Obchod (stisknutím kláves CTRL + T otevřete nebo zavřete okno Terminálu). Uvidíte všechny otevřené obchody, které jste zobrazili v sekci Trade v terminálu. Klepněte pravým tlačítkem myši na pokyn, který chcete zavřít, a vyberte zavřít pokyn. Otevře se okno pokynu. Klepnutím na žluté tlačítko Zavřít uzavřete obchod.

Takže pokud máte v MetaTraderu 4 dvě a více pozic a přemýšlíte o tom, jak zavřít jednu z nich, je tato manuální metoda nejlepší cestou.

Tato manuální metoda však není jedinou možností, jak ukončit obchod s MetaTrader 4. Můžete také uzavřít pomocí limitu stop-loss.

Jak v MetaTraderu 4 nastavit Stop-Loss

Jak vidíte v dolním obrázku, máte k dispozici pole pro zadání úrovně Stop Loss a Take Profit. Pokud klepnete na šipku nahoru nebo dolů, pole automaticky vyplní aktuální tržní cenu (platforma používá cenu nabídky). Na grafu na levé straně můžete vidět, jak se vaše navrhovaná úroveň limitu týká aktuální nákupní a prodejní ceny.

Zdroj: platforma MetaTrader 4, cena dostupná z Admirals, EUR/USD nový pokyn, leden 2018

Jak umístit čekající pokyn v MetaTraderu 4

Chcete-li umístit limit k uzavření pozice, jednoduše zadejte cílovou cenovou hladinu do pole Take Profit, které je uvedeno v okně pokynu výše. Pro otevření pozice můžete použít také limit. Chcete-li to provést, musíte změnit pole Typ z Market Exekuce na Čekající pokyn. Poté můžete zvolit rozbalovací nabídku typu Prodejní limit nebo nákupní limit.

Jak nastavit pokyn podle Pipů jako výchozí v aplikaci MetaTrader 4

Pokud při otevření obchodu přidáte příkaz stop-loss nebo take-profit, výchozí funkce je, aby úrovně pokynů byly vyjádřeny v absolutních úrovních trhu. Můžete přejít na kartu Obchod v okně Terminál (CTRL + T otevřít nebo zavřít toto okno) a kliknout pravým tlačítkem myši na obchod, který vás zajímá, a vybrat Upravit nebo smazat pokyn. Otevře se okno s obchody, které nyní umožní změnu úrovně pokynu.

Chcete-li změnit nastavení v MT4, abyste mohli zadávat limitní příkazy jako výchozí, pro úpravu funkčnosti platformy je třeba spustit skript nebo EA.

Jak změnit objem obchodu v MetaTraderu 4

V MetaTraderu 4 se objem obchodu týká velikosti obchodu z hlediska počtu lotů. Jak jsme uvedli výše, při otevření obchodu musíte zadat hodnotu v poli Volume (Objem) v okně pokynu. Jakmile otevřete obchod na určitém trhu, můžete přidat k objemu (nebo velikosti pozice) další pozice stejným směrem na stejném trhu (samozřejmě za novou cenu) nebo můžete snížit objem částečným uzavřením pozice.

Jak obchodovat s akciemi v MetaTraderu 4

Obchodování CFD s akciemi s MT4 se liší od obchodování na Forexu. Jednoduchý způsob, jak zobrazit seznam CFD akcií v MT4, je otevřít okno (CTRL + M pro otevření a zavření). Pokud z tohoto seznamu chcete otevřít cenový graf, jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši na symbol, který vás zajímá, a vyberte Okno grafu. Případně můžete kliknout na okno v horní části platformy MT4 a vybrat nové okno a poté akcie CFD. Tím získáte seznam akcií, které můžete obchodovat. Pokud máte vybranou akcii v okně grafu, stačí klepnutím na Nový pokyn na panelu nástrojů otevřít okno pokynu. Odtud je to jen otázka volby velikosti a volby, zda se má obchodovat podle limitních příkazů.

Pokud nevidíte akcii, která vás zajímá v okně Přehled trhů, potřebujete vědět, jak přidávat manuálně akcie do aplikace MetaTrader 4. Je to jednoduché - stačí použít klávesovou zkratku CTRL + U a hledat složky Share CFD v navigačním stromu. Řekněme, že chci přidat německou společnost Allianz. Rozšířím akciové CFD (EU) a pak vybereme #ALV (Allianz SE). Chcete-li přidat do seznamu zobrazovaného v nástroji Přehled trhů, museli bychom pouze kliknout na tlačítko Zobrazit a poté na tlačítko Zavřít. Požadovaná cena by se nyní měla objevit jako poslední položka v okně Přehled trhů.

Jak přidávat indexy do MetaTraderu 4

Otevřete okno (zkratka CTRL + M). Klepněte pravým tlačítkem myši v okně a vyberte symboly (můžete také přeskočit přímo pomocí klávesové zkratky CTRL + U). Podívejte se na složky v navigačním stromu nazvané cenové indexy. Rozbalte je a odhalte dostupné CFD indexy. Pokud byste chtěli přidat do okna Přehled trhů, jednoduše ji vyberte a pak klikněte na Zobrazit. Po ukončení okna Symboly klepněte na tlačítko Zavřít a nový nástroj by se měl objevit ve spodní části okna Přehled trhu.

Jak přidat komodity do aplikace MetaTrader 4

To je velmi podobné procesu popsanému výše pro CFD akcie a indexy. Řekněme, že chcete přidat zlato a stříbro do MetaTraderu 4. Pomocí klávesové zkratky CTRL + U otevřete okno Symboly. Podívejte se na složky Spot Metals. Rozšíření složky Spot Metals 1 odhalí GOLD a SILVER. Vyberte libovolný instrument, který chcete přidat, a potom klepněte na tlačítko Zobrazit a zavřít. Zadaný nástroj se nyní zobrazí v dolní části ceníku v okně Přehled trhu (CTRL + M pro otevření a zavření okna Přehled trhu). Pokud máte pochybnosti, klikněte pravým tlačítkem na okno Přehled trhu a vyberte zobrazit všechny instrumenty, které zobrazí všechny dostupné nástroje.

Jak přidat měnové páry v aplikaci MetaTrader 4

Stejně jako je uvedeno v předchozím odstavci, pokud existuje měnový pár, který chcete obchodovat, ale nemůžete jej vidět v nástroji Přehled trhu, můžete pomocí klávesové zkratky CTRL + U otevřít okno Symboly a podívat se pomocí navigačního stromu po libovolných měnových párech, které byste chtěli přidat. Chcete-li přidat pár, jednoduše klikněte na symbol a dejte Zobrazit. Chcete-li zobrazit všechny nástroje dostupné pro obchodování, klikněte pravým tlačítkem myši na okno Přehled trhu a vyberte zobrazit všechny instrumenty.

Jak zobrazit terminál v MetaTraderu 4

Okno Terminál můžete otevřít nebo zavřít pomocí klávesové zkratky CTRL + T.

Jak zobrazit historii obchodů v MetaTraderu 4

Historii obchodů v MT4 můžete zobrazit pomocí okna Terminál, které můžete otevřít a zavřít pomocí klávesové zkratky CTRL + T. V okně Terminál klepněte na kartu Historie účtu. Klepněte pravým tlačítkem myši kdekoli v tomto okně a uvidíte nabídku, ve které můžete vybrat možnosti včetně historie za poslední 3 měsíce a poslední měsíc. Můžete také uložit podrobnou zprávu. Ta zahrnuje veškeré obchodní informace, které byste mohli potřebovat, jako je cena, velikost, doba realizace obchodu a zisk/ztráta.

Chcete-li vědět, jak vytisknout historii účtu z aplikace MetaTrader 4, jednoduše zvolte možnost Uložit jako report nebo Uložit jako podrobnou zprávu, podle toho, co chcete. Tím se zpráva uloží jako soubor HTML. Pokud soubor otevřete, otevře se v internetovém prohlížeči. V prohlížeči kliknete na kartu Upravit a zvolte Vybrat vše (nebo použijte klávesovou zkratku CTRL + A). Jakmile vyberete vše, klepněte pravým tlačítkem myši a zvolte možnost Kopírovat. Nyní otevřete aplikaci pro zpracování textu, například Microsoft Word nebo Dokumenty Google a vložte zkopírované údaje. Potom můžete formátovat údaje o zůstatku na účtu podle potřeby a vytisknout pomocí funkce tisku.

Jak zobrazit historii obchodování na grafu v MetaTraderu 4

Je velmi snadné zobrazit v MT4 obchod z historie účtu přímo do grafu. Otevřete okno Terminál (CTRL + T otevřete a zavřete) a vyberte kartu Historie účtu. Klikněte na obchod v okně a přetáhněte ho do okna grafu. Na grafu bude nyní zobrazen obchod a úrovně otevření a zavření budou na grafu označeny malými šipkami, které budou spojeny přerušovanou čarou. Pokud zadáte kurzor přes šipky, informace o obchodu se zobrazí jako text.

Jak zobrazit otevřené obchody v MetaTraderu 4

Stejně jako je uvedeno v předchozím odstavci, můžete zobrazit otevřené obchody pomocí okna Terminál. Otevřené obchody můžete vidět kliknutím na kartu Obchod.

Jak zjistit stav finančních prostředků s MetaTraderem 4

Chcete-li kontrolovat zůstatek svého obchodního účtu, otevřete okno Terminál (CTRL + T otevřete a zavřete) a vyberte kartu Obchod. Budete moci vidět váš zůstatek zobrazený společně s vaší výší volné marže.

Jak vybrat peníze z MetaTraderu 4

Vybírání peněz z MT4 je jednoduché a musíte podstoupit pár jednoduchých kroků, pomocí Dashboard:

  1. Přihlaste se do svého Dashboard;
  2. Přejděte na peněžní operace a klikněte na Výběr financí.
  3. Vyberte možnost výběru a vyplňte své údaje.

Jak změnit barvu obchodních úrovní v MetaTraderu 4

Výchozí nastavení je zelená tečkovaná čára pro vstupní úrovně, červená tečkovaná čára pro úroveň stop-loss a take-profit. Změna barvy obchodních úrovní je stejný proces jako si přizpůsobit všechny ostatní barvy. V MT4 se provádí ve vlastnostech. Chcete-li to provést, klepněte pravým tlačítkem myši na cenový graf a vyberte Vlastnosti (nebo použijte klávesovou zkratku F8). Odtud můžete přizpůsobit barvy.

Tyto řádky můžete také vypnout úplně. Chcete-li to provést, přejděte z panelu nabídek v horní části platformy na položku Nástroje a poté položku Možnosti. Pokud chcete vypnout tuto funkci, tak v okně Možnosti zrušte zaškrtnutí volby Zobrazit úrovně obchodu.

Jak změnit graf pozadí v MetaTraderu 4

Ještě jednou v sekci Vlastnosti v MT4. Stisknutím klávesy F8 otevřete Vlastnosti a ujistěte se, že je vybrána karta Barvy. První položkou v seznamu je barva pozadí. Stačí kliknout na rozbalovací nabídku a vybrat.

Jak nainstalovat indikátory MetaTrader 4

MT4 je dodáván s velkým počtem klíčových indikátorů. Tyto položky můžete vidět ve složce Indikátory v okně Navigátoru. Instalací vlastních indikátorů můžete rozšířit počet indikátorů dostupných na platformě. Nejsnadnější způsob, jak rozšířit seznam indikátorů, je instalace aplikace MetaTrader Supreme Edition. MT4SE je vlastní plug-in vyvinutý odborníky z oboru, s rozsáhlým a užitečným portfoliem dalších ukazatelů a obchodních nástrojů.

Exkluzivní MetaTrader Supreme Edition

Stáhněte si nejvýkonnější sadu pluginů pro svou oblíbenou obchodní platformu!

Můžete si také stáhnout jednotlivé vlastní indikátory, které naprogramovali ostatní obchodníci. Jak přidat stažený indikátor do aplikace MetaTrader 4: vyhledejte soubor MT4, který jste si stáhli a zkopírujte do schránky. Poté v souboru MT4 přejděte na Soubor a vyberte Otevřít složku dat. Z výsledného okna otevřete složku MQL4 a potom složku Indikátory. Vložte zkopírovaný indikátor do této složky. Potom restartujte MT4. Nový vlastní ukazatel by se měl nyní zobrazit ve vašem seznamu indikátorů v navigátoru.

Jak vypnout indikátor v aplikaci MetaTrader 4

Chcete-li indikátor vypnout, použijte klávesovou zkratku CTRL + I pro zobrazení seznamu indikátorů. Vyberte indikátor, který chcete vypnout, klikněte na něj a potom klikněte na tlačítko Odstranit.

Jak v MetaTraderu 4 najít WMA

Vážený klouzavý průměr (nebo WMA) je typ klouzavého průměru, a proto jej lze nalézt jako součást ukazatele průměrného pohybu v MT4. Nejprve přidejte ukazatel MA do grafu dvojitým kliknutím na Pohybující se průměr ve složce Indikátory Navigátoru. Otevře se dialogové okno, ve kterém nastavíte parametry indikátoru. Metoda MA určuje, jaký typ klouzavého průměru budete používat. Výběrem položky Linear Weighted (Lineární vážení) získáte lineární vážený pohyblivý průměr (LWMA).

Jak přidat šablony do aplikace MetaTrader 4

Vzhled grafu v MT4 je velmi snadné přizpůsobit. Chcete-li to provést, klepněte pravým tlačítkem myši na graf, vyberte Vlastnosti a klepněte na kartu Barvy. Odtud můžete zvolit přizpůsobení barev pozadí, popředí, svíček nahoru a dolů a tak dále. Pokud tak učiníte, možná budete chtít zachránit ten vzhled pro budoucí použití. To provedete uložením šablony. Klepněte pravým tlačítkem myši na graf a tentokrát zvolte šablonu a poté uložit šablonu. Jakmile uložíte šablonu, je velmi snadné ji přidat do nového grafu, prostě klikněte pravým tlačítkem myši na graf a zvolte šablonu a načíst šablonu.

Více informací o šablonách a profilech naleznete na webových stránkách MQL4.

Jak v MetaTraderu 4 nakreslit zkrácenou linii

Přidání trendových linek do grafů může být velmi užitečným nástrojem. Výchozí chování nástroje malování (tlačítko s diagonální čárou na panelu nástrojů) je nakreslit čáru, která se rozkládá až na pravý konec obrazovky. Může se však stát, že místo toho budete chtít kratší čáru. Chcete-li to provést, musíte vypnout nastavení vaší linky. Poklepejte na trendovou linku. Tím se linka přepne do režimu úprav. Nyní, když je máte v režimu úprav, klikněte pravým tlačítkem myši na řádek a vyberte Vlastnosti Trendline. V okně Trendline vyberte kartu Parametry a zrušte zaškrtnutí políčka Ray. Nyní budete mít krátké trendové linie.

Jak vytvořit trendové linie v aplikaci MetaTrader 4

Pokud chcete, aby se trendová linie na určitých měnových párech znovu objevila při dalším zobrazení grafu, musíte graf uložit jako šablonu. Klikněte buď na Graf z lišty nabídek v horní části platformy a poté na položku Šablona a Uložit šablonu, nebo klikněte pravým tlačítkem myši na graf a odtud zvolte Šablona a Uložit šablonu. Pokud zavřete MT4 a zjistíte, že chcete analyzovat graf znovu, stačí, abyste šli do šablony a tentokrát klikněte na tlačítko Načíst šablonu. Poté vyberte, jaký název souboru jste uložili váš graf a znovu se zobrazí všechny uložené trendové linie.

Jak v MetaTraderu 4 kopírovat obchod

Pokud jste přemýšleli obchodovat na MetaTraderu 4 na více než jednom účtu najednou a kopírovat tak obchody na všechny účty, zde je odpověď. K tomu je třeba nainstalovat do počítače více než jednu verzi platformy MT4 a přiřadit každé verzi jinou cílovou složku. Následně se můžete přihlásit ke každému jinému účtu pomocí jiné verze MT4.

Pro kopírování obchodů musí být každý účet nastaven tak, aby umožňoval automatické obchodování a umožňoval propojení s dynamickými knihovnami. Chcete-li to provést, klepněte na položku Nástroje v horní části platformy a vyberte Možnosti. V okně Možnosti vyberte kartu Expert Advisors a zaškrtněte políčka Povolit automatické obchodování a Povolit import DLL. Posledním krokem je instalace obchodního kopírovacího programu pro MT4. Pokud hledáte na webových stránkách MQL5, najdete zde mnoho příkladů obchodních kopií programů MetaTrader 4.

Jak v MetaTraderu 4 udělat větší obrazovku

Na obrazovce je k dispozici pracovní plocha, kde se zobrazují různá okna, která jste otevřeli v MT4. Zavření určitých oken způsobí zvětšení zbývajících oken. Uzavření okna Navigator například způsobí, že cenový graf se zvýší o velikost a ujme se nově dostupného prostoru. Stiskněte kombinaci kláves CTRL + N, chcete-li zapnout nebo vypnout okno navigátoru. Podobně můžete pomocí kláves CTRL + T přepínat a zapínat okno Terminál.

Jak v MetaTraderu 4 změnit velikost grafu

Graf můžete přiblížit a oddálit pomocí tlačítek + a -.

Jak v MetaTrader 4 procházet graf

Šipkami na klávesnici můžete posouvat graf vlevo a vpravo. Pro rychlý posun grafu doleva a doprava použijte klávesy Page Up a Page Down.

Jak v MetaTraderu 4 zobrazit pipy

V kartě Obchod v okně Terminál (CTRL + T pro otevření a zavření okna Terminál) můžete sledovat běžící zisk vašich otevřených obchodů. Zisk je zobrazen ve vaší měně, kterou jste si vybrali jako výchozí, ale je snadné ji přepnout na zobrazení v pipech. Chcete-li tak učinit, klepněte pravým tlačítkem myši na okno Obchod a vyberte Zisk. Pak zvolte body místo měny. 10 bodů se rovná jednomu pipu.

Jak v MetaTraderu 4 nastavit výstrahy

Vyberte kartu Výstrahy z okna Terminál (CTRL + T otevřete a zavřete). Klepněte pravým tlačítkem myši kdekoli v okně Výstrahy a zvolte Vytvořit. Poté musíte vyplnit kritéria pro výstrahu, jako např. Trh, na který chcete upozornění uvést, jakou hodnotu (tj. Cenu); (např. pokud je nabídka nižší než určitá cena nebo pokud je dotaz méně než určitá cena apod.); a kdy chcete, aby výstraha vypršela.

Jak v aplikaci MetaTrader 4 povolit e-mailové upozornění

Pomocí klávesové zkratky CTRL + O otevřete okno Možnosti a klikněte na kartu e-mail. Poté je třeba vyplnit pole, abyste mohli nastavit e-mailový server a adresu, které budou používány k přenosu e-mailových upozornění, a také na kterou e-mailovou adresu chcete upozornění nakonec přijmout.

Zdroj: platforma MetaTrader 4, leden 2018

Nezapomeňte na tlačítko Zkontrolovat, zda vše funguje, než klepnete na tlačítko OK.

Jak aktualizovat MetaTrader 4

MT4 by se měl automaticky aktualizovat na nejnovější verzi, kdykoli bude nová aktualizace vydána firmou MetaQuotes.

Kliknutím na odkaz Nápověda v horní části platformy MT4 a výběrem možnosti O aplikaci, můžete vidět, kterou verzi aplikace MetaTrader 4 máte spuštěnou.

Zdroj: platforma MetaTrader 4, leden 2018

Jak v MetaTraderu 4 změnit časové pásmo

Časové pásmo použité v MT4 je řízeno brokerem, kterého používáte. Nemůžete jej v zařízení změnit. Takže jedinou skutečnou odpovědí, jak změnit čas na MetaTraderu 4, je použít poskytovatele, který používá jinou časovou zónu.

Jak v MetaTraderu 4 vybrat server

Vyberte soubor z lišty nabídek v horní části platformy MT4 a potom přihlaste se k obchodnímu účtu. Výsledné vyskakovací okno nabízí možnost serveru.

Jak v aplikaci MetaTrader 4 označit dny

Pomocí kombinace klávesových zkratek CTRL + Y můžete zobrazit (nebo skrýt) oddělovače, které vám umožní jasně označit dny na hodinových grafech MT4. V denním grafu oddělovače označují začátek měsíce.

Jak obnovit MetaTrader 4 na výchozí

Chcete-li obnovit výchozí nastavení grafu, stačí kliknout pravým tlačítkem na graf a zvolit Vlastnosti. V okně Vlastnosti vyberte kartu Společné a klepněte na tlačítko Reset v dolní části. Chcete-li obnovit výchozí stav celé platformy, v zařízení instalace MT4 je volba "výchozí".

Jak obnovit graf v MetaTrader 4

Pokud máte dlouhou dobu otevřený MT4, někdy se mohou objevit mezery mezi daty grafu. Pravděpodobně je budete moci opravit pomocí jednoduchého obnovení. Klepněte pravým tlačítkem myši na graf a v nabídce vyberte možnost Obnovit. Někdy budete možná muset jít dále a provést úplný ruční reset dat grafu - viz níže.

Jak obnovit data v MetaTrader 4

Stisknutím klávesy F2 otevřete Centrum historie a poté prohlédněte adresář nástroje a časový rámec, který chcete obnovit. Poklepejte na časový rámec a vyplňte okno s datovými hodnotami. Vyberte všechny hodnoty klepnutím na první buňku, přidržte klávesu Shift, posouvejte až dolů a klikněte na finální buňku. Klikněte na Odstranit a všechny hodnoty zmizí, kromě jednoho řádku. Chcete-li odstranit tento poslední řádek, klikněte znovu na Odstranit. Váš graf bude nyní oznamovat: Čekání na aktualizaci.

Jak najít číslo účtu MetaTrader 4

Pro zobrazení čísla účtu, na který jste přihlášeni, přejděte na navigační panel (CTRL + N pro otevření a zavření). V navigátoru musí být složka Účty nad složkou indikátory. Zde vidíte číslo účtu.

Jak v MetaTraderu 4 získat zprávy

Ke zprávám MetaTrader 4 můžete přistupovat přes okno Terminál. Pomocí kláves CTRL + T otevřete nebo zavřete okno Terminál a klepnete na kartu Zprávy.

Jak urychlit MetaTrader 4

Pokud máte mnoho otevřených grafů, které běží po dlouhou dobu, může způsobit, že MT4 běží pomalu, pokud nemáte dostatek volné paměti RAM dostupné v zařízení. Jedním ze způsobů, jak tento problém odstranit, je snížit, kolik údajů se zobrazí v každém grafu. Můžete to provést kliknutím na Nástroje na panelu nabídek v horní části platformy a výběrem Možnosti (nebo pomocí klávesové zkratky CTRL + O). V tomto okně zkuste snížit max. Počet pruhů v historii a max. Pruhy v grafu na menší hodnoty. Pravidelné resetování MT4 také pomůže zmírnit problémy pomalosti, stejně jako uzavření jakýchkoli odborných poradců, které nepoužíváte.

Jak nastavit EA v MetaTraderu 4

Expertní poradci nebo EA provádí automatické funkce v MT4 podle pokynů svého vývojáře, můžete je považovat za obchodní a analytické roboty. EA můžete vytvořit otevřením aplikace MetaEditor. Nejrychlejší způsob, jak to udělat, je stisknutím klávesy F4 (můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na Expert Advisors v navigátoru MT4 a zvolit Vytvořit v MetaEditoru a pro tento konkrétní účel je také ikona na panelu nástrojů). V nástroji MetaEditor klikněte na tlačítko Nový a spusťte Průvodce MQL4, který vám pomůže při vytváření nového Expertního poradce EA.

Možná je snadnější stáhnout a nainstalovat EA než vytvořit vlastní. Metoda nastavení EA v MT4 je hodně stejná jako při instalaci vlastního indikátoru. Nejprve vyhledejte soubor v počítači pro EA a zkopírujte jej do schránky. V modulu MT4 přejděte do části Soubor a vyberte možnost Otevřít složku dat. V novém okně otevřete složku MQL4 a potom složku Experts. Do tohoto adresáře vložte zkopírovaný soubor EA. Budete muset restartovat MT4. Nová EA by se nyní měla objevit ve vašem seznamu expertů v Navigátoru. Stačí kliknout a přetáhnout na graf a začít ji používat.

Jak nainstalovat skripty v MetaTraderu 4

Pokud jste zakoupili komerčně dostupný skript, nezapomeňte si přečíst a postupovat podle pokynů k instalaci.

Obecně řečeno, přidání skriptu je podobné instalaci výše uvedené EA. Zkopírujte soubor do schránky. Klikněte na kartu Soubor v levé horní části platformy MT4 a vyberte možnost Otevřít složku dat. Otevřete složku MQL4 a vyhledejte složku skriptů. Otevřete složku Skripty a vložte do něj kopírovaný soubor.

Jak programovat v MetaTraderu 4

Programy pro MetaTrader 4 můžete vytvořit pomocí jazyka MQL4. Pokud se chcete dozvědět o kódování pro MT4, tak nejlepší volba je navštívit web MQL4.

Jak vytvořit umělou neuronovou síť pro MetaTrader 4

Pokud jste obeznámeni s konceptem umělých neuronových sítí a jste schopni programovat s jazykem MQL4, který používá MT4, máte také dovednosti potřebné k vytvoření umělé neuronové sítě s MT4. Chcete-li to provést, musíte použít knihovnu rychlých umělých neuronových sítí (FANN), abyste vytvořili síť neuronů, pomocí kterých můžete poznávat tržní data a provádět tak obchodní činnosti jako součást EA.

Další informace si neváhejte nastudovat v našem MetaTrader 4 návodu.

Jak používat MetaTrader 4 - konečné slovo

Doufáme, že se vám příručka, jak používat MetaTrader 4 líbí. Samozřejmě, že nejlepší způsob, jak tyto tipy a techniky skutečně popadnout, je pokračovat a vyzkoušet je sami pomocí programu MetaTrader 4. Pokud jste přemýšleli, že byste si možná prozkoumali MetaTrader 4, tak můžete bez rizika a jakýchkoli peněz. Nejlepší způsob je totiž použít náš demo obchodní účet. Každý demo obchod je zcela bez rizika, což je ideální způsob, jak si vyzkoušet obchodování na platformě a pochopit, jak MetaTrader 4 funguje.

Jakmile si vybudujete důvěru prostřednictvím demo obchodů a budete připraveni obchodovat live, budete potřebovat reálný obchodní účet. Reálný obchodní účet založíte v Dashboard.

Začněte se Spread Bettingem na MetaTrader 5

Spread Betting na nejoblíbenější obchodní platformě světa

 

Obchodování na Forexu

O Admirals

Jako licencovaný broker poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF.

TOP ČLÁNKY
Co je VPS v obchodování a jeho výhody!
Virtuální privátní server (VPS) umožňuje provozovat operační systém v cloudu. Použití VPS na Forexu a v obchodování obecně může být velmi užitečné, protože umožňuje obchodovat odkudkoli bez závislosti na konkrétním zařízení a s vyšší rychlostí. Přečtěte si, jaké typy VPS existují, kol...
Nejlepší Forex Backtesting Program
Forex backtesting software je typ programu, který umožňuje obchodníkům testovat potenciální obchodní strategie na základě historických dat. Software obnovuje chování obchodů a jejich reakce na obchodní strategii Forex a výsledná data lze poté použít k měření a optimalizaci účinnosti dané strategie p...
Tutoriál Dashboard: Rozšiřte si své zkušenosti s Admirals!
V Admirals nastává velmi vzrušující období, kdy se otevírá zbrusu nový Dashboard. Tento nástroj, dříve známý jako Dashboard Admiral Markets, byl přepracován a nabitý dalšími funkcemi, které vám poskytnou bleskový přístup ke všemu, co potřebujete k obchodování na světových finančních trzích. V tom...
Zobrazit vše