Warren Buffett - 20 top tipů pro investice na akciovém trhu

Admirals
16 Min. čtení

Zbohatnout od nuly je to, co udělal Warren Buffett ! Proto je nejznámější finanční investor na světě skutečným modelem pro investory na akciových trzích a investory po celém světě.

V tomto článku objevíte:

  • Kdo je Warren Buffett
  • Jeho přístup k investování do akcií
  • Mnoho rad Warrena Buffetta o investování na akciovém trhu
  • Jeho aktuální názor na akciový trh

Stručně řečeno, shromáždili jsme všechny užitečné tipy nejlepšího investora.

Warren Buffett - čisté jmění

Téměř každý chce vědět jak replikovat úspěch Warrena Buffetta a jak zbohatnout na akciovém trhu.

Při investování na akciovém trhu je Warren Buffett měřítkem výkonnosti akciového trhu. Jen málo lidí se může s ním a jeho výkonností na akciovém trhu vyrovnat. Podle časopisu Forbes je jmění Warren Buffeta oceněno na 86,2 miliard dolarů, což z něj dělá třetího nejbohatšího muže na světě.

V roce 1962, když začal kupovat akcie Berkshire Hathaway, cena jedné akcie byla $ 7,60. V lednu 2019 činila cena akcií Berkshire Hathaway $ 304 057 za akcii. Vývoj ceny ukazuje úspěch tohoto velkého investora známého pod přezdívkou Věštec z Omahy.

Tento článek odhaluje mnoho tipů, jak zbohatnout na akciovém trhu podle Warrena Buffeta. To Vám určitě pomůže zlepšit Vaše investice na akciovém trhu.

Nejlepší investor na světě? Jak se jim Warren Buffet stal

Warren Buffett má několik pravidel, která mu umožnila dosáhnout takové úrovně úspěchu při investování na akciovém trhu. Okamžitě se podívejme na některé principy, které jsou pro slavného 88 letého investora vzácné.

  1. Pokud jde o investici jako takovou, Warren Buffett rád opakuje slavné rčení „Nevkládejte všechna vejce do jednoho košíku", abyste si uvědomili, že neexistuje 100% bezpečná investice a je důležité diverzifikovat!
  2. Pokud jde o úspory, Warren Buffet je zběhlý v tom, jak udělat a organizovat své úspory před výdaji. Prostě své úspory odložíte ještě před plánováním svých výdajů. To Vám umožní udržet Vaše úspory, je to tak jednoduché!
  3. Ve skutečnosti, pokud jde o výdaje, úspěšný investor uvádí, že „nákup věcí, které nepotřebujete, povede k prodeji věcí, které potřebujete."

Pochopili jste, že tajemství dobrého investora spočívá v dobrém řízení jeho osobních financí!

Pojďme nyní mluvit o tipech odborníka na akciový trh.

Warren Buffett biografie

Warren Buffett se narodil 30. srpna 1930 v Omahě. Od 11 let koupil své první akcie. Jeho první prací byl doručovatel novin. Současně pracoval v makléřské firmě svého otce. Přesto se Warren Buffett zajímal o studium v oboru, zapsal se na Wharton School of Finance and Commerce v Pensylvánii a poté přešel na Nebraskou univerzitu.

Po absolvování ekonomie má ambice pracovat na Wall Street. Jeho otec Howard není nadšený. Benjamin Graham je neúspěšný. Když se vrátil do svého rodného města, pracoval jako makléř v Buffet-Falk & Co a oženil se se Susan Thompsonovou.

Jeho přání bylo vyhověno, když jej Benjamin Graham kontaktoval, aby pracoval v Graham-Newman Corp. Když Benjamin Graham odejde do důchodu, Warren Buffett se stane podnikatelem ve 26 letech vytvořením své první společnosti Buffett Associates Ltd. V roce 1961 jeho bohatství překročilo hranici 1 milion .

Událost, která pohání jeho kariéru investora, je nákup prvních akcií Berkshire Hathaway, textilní společnosti v úpadku. Přemění ji na investiční společnost k překonání JP Morgan, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo nebo dokonce Goldman Sachs.

S touto novou entitou koupí Warren Buffett slavné společnosti Wall Street, jako jsou Coca Cola, Apple, Bank of America, American Express, Moody's, Johnson & Johnson atd., Aby v roce 2020 dosáhly jmění 68 miliard dolarů.

Warren Buffett také zaznamenal některé selhání ve svých investicích, jako jsou Occidental Petroleum, Salomon Brothers, IBM, Kraft Heinz, Teva a zejména letecké společnosti, které dělají zprávy po kronavírové krizi. To znamená, že pokud to vyvážíte, Oracle Omaha byl úspěšnější.

Warren Buffet zajímavosti

Pro měření investiční kariéry největšího investora všech dob jsou zde uvedena klíčová data:

  • 1941: Warren Buffett kupuje své první podíly ve věku 11 let. Později lituje, že je prodal příliš brzy. Pokud by byl trpělivý, zisk by byl exponenciální.
  • 1943: První zaměstnání ve financích u makléřské firmy jeho otce Howarda
  • 1945: Používá svůj plat jako doručovatel novin, aby investoval do zemědělské půdy a poté ji pronajal zemědělcům.
  • 1947: Warren Buffet se zapisuje na Warton School v Pensylvánii. Dokonce přiznal, že upřednostňoval podnikání ve školy.
  • 1949: Warren Buffett je převeden na University of Nebraska.
  • 1951: Poté, co získal magisterský titul z ekonomických věd, se pokouší přistát na prvním místě na Wall Street. Toto skončilo neúspěchem po odmítnutí Benjamina Grahama.
  • 1951-1954: Warren Buffett začíná svou kariéru v Buffett-Falk & Co, umpteenth company jeho otce.
  • 1954-1956: Štěstí se na něj usmívá. Benjamin Graham je rekrutován jako analytik finančních cenných papírů ve společnosti Graham-Newman Corp. Poté, co Benjamin Graham odejde do důchodu, využije příležitosti k vytvoření své první společnosti Buffett Associates Ltd.
  • 1956-1962: Vlastní šest investičních fondů. V roce 1959 se setkal s Charlie Mungerem, jeho budoucím pomocníkem Berkshire Hathaway. V roce 1961 jeho bohatství překročilo symbolický sloupec 1 milion dolarů.
  • Leden 1962: Se svou společností koupil Berkshire Hathaway, textilní společnost bez historie. Nejprve se uvolní ze své původní činnosti a stane se z něj investiční fond.
  • 1973: Berkshire Hathaway získává společnost Washington Post Company.
  • 1977: Berkshire Hathaway získává večerní zprávy Buffalo.
  • 1987: Berkshire Hathaway získává Salomon Brothers za 12% kapitálu. Tato investice povede po finančním skandálu v roce 1990 k hořkému selhání.
  • 1988: Portfolio společnosti Warren Buffett se zaměřuje na společnosti méně citlivé na ekonomický cyklus, jako je společnost Coca Cola. Oracle of Omaha s Berkshire Hathaway má 7% kapitálu.
  • 1990: Warren Buffett se stává miliardářem prodejem akcií třídy A Berkshire Hathaway.
  • 1998: V pojišťovnictví posiluje u General Re, ale ten se ocitá v případu podvodu s AIG. O několik let později se této účasti zbaví.
  • 2007-2008: Warren Buffett je pod palbou kritiků za jeho pozice zaujaté ve finančním sektoru v srdci krize rizikových hypoték. Najednou nazýval deriváty zbraní hromadného ničení. Nakonec je do sektoru dosud investováno do patnácti akcií.
  • 2008: Berkshire Hathaway získává 10% podíl ve společnosti Goldman Sachs na upřednostňovaných akcích.
  • Březen 2009: Warren Buffett v televizním rozhovoru uvedl, že se v 70. letech obával inflace.
  • 2010: V jednom z dopisů Berkshire Hathawaye pracuje na plánu na nalezení svého nástupce.
  • Listopad 2011: Warren Buffett investuje do IBM, ale o sedm let později ji prodává se selháním v oboru, který má potíže s porozuměním.
  • 2015: Berkshire Hathaway a brazilský investiční fond 3G se účastní fúze mezi Kraft Fonds a Heinz. Warren Buffett připouští, že zaplatil draho. Podcenil nové způsoby spotřeby potravin.
  • 2016: Warren Buffett předpověděl, že pasivní správa překoná aktivní správu a zajišťovací fondy za deset let. Historie mu prokazuje pravdu.
  • První čtvrtletí 2018: Berkshire Hathaway kupuje 75 milionů titulů Apple. To bude mít důležitou odezvu pro globální finance. Využije k posílení své účasti do té míry, že se stane hlavním hnacím motorem výkonnosti portfolia Warrena Buffetta.
  • 2019: Warren Buffett kupuje v Amazonu malý vklad. To hraje důležitou roli v Occidental Petroleum - Anadarko obchod s břidlicovým olejem. Připustí, že nepřijal opatření na trhu s ropou.
  • Do roku 2020: Warren Buffett likviduje všechny své tituly od amerických leteckých společností a snižuje jeho vystavení finančnímu sektoru. Trpělivě čeká, až využije příležitosti za rozumné ceny.

Tipy od Warrena Buffeta jak Obchodovat na burze

Následující část článku odhaluje 20 tipů od Warrena Buffetta, jak se stát bohatým obchodníkem na finančních trzích. Tohle jistě zlepší Vaše investice na akciovém trhu. Níže uvádíme rady Warrena Buffetta a jeho investiční tipy:

# 1: Jak být bohatý - Nedržte hotovost v dlouhodobém horizontu

Warren Buffett říká, že není horší investice než do hotovosti. Ve světě finančních nástrojů je hotovost o termínovaných vkladech, státních dluhopisech a dalších nástrojích peněžního trhu. Chcete-li rychle zbohatnout, tak Vám peníze pod polštářem nepomohou v růstu Vašeho kapitálu.

# 2: Chci být bohatý - sebevzdělání dle Warrena Buffetta

Mnoho lidí hledá způsoby, jak získat jmění, ale nezačnou sami od sebe. A zatím vždy zapomínáme starat se o sebe a investovat do našeho lidského kapitálu. Nejlepší, co můžete udělat, je zlepšovat své dovednosti po celý život, abyste byli vždy žádoucí na trhu práce. Cokoliv, co můžete udělat pro zlepšení svých dovedností, je přinejmenším stejné jako investice do Vašeho podnikání, pokud nějaké máte.

# 3: Omaha Buffett - Jak Investovat na burze

Několik studií ukazuje, že drtivá většina investičních poradců nedokáže porazit trh. Finanční trhy jsou známy jako efektivní. Proto je lepší investovat do indexu akciového trhu jako celku. Poplatky za správu majetku jsou tak vysoké. Dokonce i když manažer správy majetku dokáže porazit trh, po odebrání poplatku za správu, je čistý zisk malý, nebo menší než zisk portfolio trhu. Chcete-li zbohatnout bez práce, tak investovat svůj kapitál je řešení, pokud je investice diverzifikovaná.

# 4: Strategie Warrena Buffetta - Vyhněte se půjčkám, zejména úvěru na kreditní kartě

Warren Buffett je jedním z největších investorů na světě a doporučuje nepoužívat kreditní kartu, protože to něco stojí, zejména při použití povoleného přečerpání. Úrokové sazby na kartě jsou velmi důležité na straně jedné a na straně druhé je lidský mozek, který nevnímá stejně výdaje kreditní kartou jako výdaje v hotovosti. S kreditní kartou jsme opravdu více v pokušení utrácet.

# 5: Složený úrok - Myslete dlouhodobě

Účinek nabalující se sněhové koule u reinvestovaného kapitálu je dobře znám. Jedním z hesel Věštce z Omahy, jak se přezdívá Warrenu Buffettovi, je investovat dlouhodobě do společností, které člověk chápe. Pokud se trápíte při obchodování s DAX 30 a velmi dobře rozumíte, jak investovat do zlata, neváhejte zůstat na finančních aktivech, kterým rozumíte, a které Vám na burze vydělávají peníze. Chcete-li to dělat, neváhejte se podívat na výpis historie obchodů ve Vašem MetaTraderu a provést analýzu vítězných obchodů: na jakém aktivu, jaké trvání obchodu, jaká analýza byla použita atd.

Otevřete si reálný účet

Obchodujte na reálných trzích a přihlaste se ke copy tradingu
Investujte efektivně

 

# 6: Chci být bohatý - Nejlepší finanční Investice jsou ty nejjednodušší

Pokud chcete být bohatí od začátku, musíte pochopit, že nejlepší finanční investice jsou ty nejjednodušší. Hypoteční krize v roce 2007 v USA ukázala, že mnoho investorů investovalo do strukturovaných produktů spojených s hypotékami a více než cokoli jiného, nakonec ztratilo peníze. Pokud se vám zdá, že měnový trh je příliš komplikovaný a stále chcete získat dobré výnosy z Vašich investic, můžete ustoupit například na indexy akciových trhů, jako jsou CAC 40, DAX 30 nebo Nasdaq 100. Indexy nabízejí investiční řešení, které není příliš nákladné a má přijatelnou míru rizika.

# 7: Riziko a Volatilita nejsou stejné - obchodování formou warrena buffetta

Mezi nejznámější citáty Warrena Buffetta patří tento: "Riziko existuje, když nevíte, co děláte". Jeho výkonnost během jeho kariéry to dokazuje: stal se jedním z nejbohatších mužů na světě a říká, protože vždy věděl, do čeho investoval. Velmi často investoval do akcií společností, které existovaly po dlouhou dobu: vyhýbal se technologickým akciím a nebyl ovlivněn internetovou bublinou v roce 2001, kdy mnoho investorů ztratilo peníze v začínajících firmách ze Silicon Valley. Volatilita je na akciových trzích normální, ale riziko je něco, o čem víme, odkud může přijít. Pokud nerozumíte ničemu v podnikání dané společnosti, je lepší do ní neinvestovat. Riziko přichází, když nevíme, co děláme.

# 8: Investujte na Akciovém trhu ve správný čas, abyste se stali bohatými - Tipy pro investování na burze

Když se zeptáte Warrena Buffetta, jak být milionář díky akciovému trhu nebo dokonce jak se stát miliardářem, má připravenou frázi: Mějte strach, když jsou ostatní chamtiví. Buďte chamtiví, když se ostatní bojí". To může znít jako obchodování formou Warrena Buffetta proti trendu. Nejlepší čas na investice na akciovém trhu je, když nastane hospodářský pokles. Warren Buffett koupil akcie společnosti American Express, když si všichni mysleli, že se společnost rozpadne, na základě jednoduchého pozorování: viděl, že lidé pokračovali v užívání karty American Express při svých nákupech, takže ekonomický model této společnosti byl rentabilní. Jiný příklad: Warren Buffett koupil akcie Bank of America a Goldman Sachs hned po krizi v roce 2007.

# 9: Jak se stát bohatým - Buďte trpěliví

Investice, která z Vás může udělat milionáře, vyžaduje trpělivost. Mezi výroky Warrena Buffetta patří: "Kupte akcie, které budete v naprosté pohodě držet 10 let". Všichni poradci pro správu majetku doporučují časový horizont minimálně 4-5 let, pro investice na akciovém trhu. Toto není na měnách možné. Pokud jste neprošli vhodný výcvik v oblasti forexu, zkuste (na demo účtu nebo na reálném účtu) jak obchodovat podle Warrena Buffetta s indexy nebo akciemi.

# 10: Metoda Warrena Buffetta - Nebojte se akceptovat Vaše ztráty

Pokud jste podvedeni obchodem, který se špatně vyvíjí, je lepší, abyste akceptovali své ztráty. Dokonce i největší investoři přicházejí u některých investic o peníze. Klíčem k jejich úspěchu je nechat vítězné pozice běžet a ukončit své ztráty rychle. Jak zbohatnout na finančních trzích? Zbohatněte změnou vize. Přidejte nové pozice, jakmile budou Vaše další pozice vítězné: následujte trend! Pokud ještě nejste připraveni obchodovat, vyzkoušejte demo účet.

Demo účet bez rizika

Zaregistrujte se na bezplatný online demo účet a osvojte si obchodní strategie

 

# 11: Zbohatněte na Akciovém trhu: úspěch Warrena Buffetta

Podle Warrena Buffetta je sebedůvěra nezbytná pro to, abychom byli součástí bohatých a ziskových obchodníků. Takže pouze Váš názor a Vaše analýza se počítá. Nejlepší je stále následovat vlastní intuice a analýzy, pokud jste získali dostatek zkušeností a odborných znalostí, abyste se dostali do světa investic a spekulací.

Důvěra nesmí být slepá, ale musí být založena na konkrétních a prokázaných věcech.

# 12: Jak se stát Milionářem - obklopte se Nejlepšími

Prostředí, ve kterém denně působíme, hraje zásadní roli ve formování osoby, kterou se každý z nás pravděpodobně stane.

To je důvod, proč se obklopit kvalifikovanými, motivovanými lidmi, kteří zapadají do Vašich projektů, Vaší povahy a odbornosti. Tím se jen zvýší Vaše šance na úspěch!

Synergie interakcí s úspěšnými lidmi, jako je Warren Buffett, může proces úspěchu velmi urychlit.

Nejedná se o radu, jak investovat na akciovém trhu, ale o cenné rady bez ohledu na prováděnou činnost!

# 13: Jak vydělat peníze na akciovém trhu - rada Warrena Buffetta

Pochopení aktivit společnosti, poptávky spotřebitelů a kvality produktů Vám umožní mít větší důvěru v akcie a mít úplný přehled o společnosti v dlouhodobém horizontu.

Je důležité zvolit společnosti, které jsou jednoduché a věrné svému hlavnímu podnikání. Riziko se tedy snižuje se trvalou činností, která nevymizí.

# 14: Warren Buffet rady - Diverzifikace

Ať už obchodujete nebo investujete, nikdo nezná výsledek dalšího obchodu nebo další 100% investice, proto je nezbytné diverzifikovat.

Diverzifikace jednoduše umožňuje snížit riziko investicí rozdělením do několika různých akcií nebo finančních produktů.

Pokud tedy nějaká akcie klesne, Vaše další ziskové investice pravděpodobně vykompenzují ztrátové investice.

# 15: Obchodní tip - Nikdy neplaťte za své Akcie příliš draho

Jakmile akcie přesáhne svou skutečnou hodnotu, považuje se za nadhodnocenou. Je proto mnohem riskantnější investovat a koupit akci, která již má vysokou cenu.

Pokud se nacházíte v této situaci, je často nejlepší počkat, až přijde korekce a nabídne se Vám nákup za atraktivnější cenu, než skočit přímo na příležitost a podstoupit riziko nákupu za vyšší cenu.

# 16: Warren Buffet business - Víte, do čeho Investovat

Warren Buffett je neústupný, jedním z řešení je investovat do společností, které jsou silnými plátci dividend, aby je znovu investoval. Tento typ investice Vám také nabízí další investiční sílu.

Společnosti, které vyplácejí silné dividendy, představují skvělé příležitosti, jak urychlit investice a dokonce zvýšit jejich návratnost. V tomto duchu Warren Buffett často investoval do akcií, u nichž chápal obchodní model. Šlo o společnosti jako Coca Cola nebo Bank of America nebo American Express nebo Goldman Sachs.

Seznam společností v portfoliu investičního fondu Berkshire Hathaway se samozřejmě neustále mění.

# 17: Burza rada - Investujte Vaše peníze na Dlouhé období

Při střednědobém nebo dokonce dlouhodobém investování musíte vědět, kolik času trvá, aby akcie dosáhla zajímavé úrovně ziskovosti. Nespadejte tedy do pasti.

Neprodávejte své akcie bez dobrého důvodu. To je další cenná rada od Warrena Buffetta. Rozhodnutí o dané investici je výsledkem dlouhé reflexe, která je dobře promyšlená, rozhodnutí o stažení jejích zisků nebo výnosů musí být také promyšlené rozhodnutí, a nikoli reakce založená na emocích tváří v tvář oscilacím, které se objevují na trzích každý den.

# 18: Jak rychle Zbohatnout

Zde je rada Warren Buffet poměrně jasná, nesledujte masu, držte se dál od šílenství, které způsobuje kolísání trhů, a neváhejte jít proti názoru davu.

Největší rána v obchodování i ve světě investic přichází kvůli rychlému a náhlému pohybu, když to nikdo neočekává.

Musíme vědět, jak ignorovat současné události, média a trendy.

Investiční profesionál dokonce zdůrazňuje, že nikdy není dobré následovat masový efekt. Doporučuje vyhýbat se šílenství při oscilacích trhu, zejména když každý spěchá pro akcii nebo produkt.

Zde můžeme vzít jako příklad Bitcoin!

Tento způsob myšlení je proti proudu, ale jít proti názoru davu, Vám někdy může umožnit rychle zbohatnout na akciových trzích.

# 19: Warren Buffet akciový trh - Nesnažte se mít Očekávání ohledně trhu

Akciový trh má mnoho titulů, takže není třeba honit ideální signál.

Je lepší nechat investiční příležitosti objevit se a neočekávat příliš mnoho, co trh udělá. Protože jak říká jiné přísloví - trh je vždy v pořádku, takže přílišné očekávání může být špatné nebo příliš brzké a ze ziskové investice by se mohla stát ztrátová!

# 20: Jak být bohatý - Pokračujte v učení se

Nikdy se nepřestávejte učit, je jedním ze silných bodů Warrena Buffetta, protože tento hlavní hráč na finančních trzích každý den čte a učí se novým věcem.

Podle 88 letého podnikatele se člověk může zlepšovat a získat všechny potřebné informace k získání globální vize trhu, akcií a spotřebitelů a aktérů, kteří hrají v ekonomice zásadní roli.

Co si ale odborník na akciový trh myslí o nedávných poklesech trhu?

Investice dle Warrena Buffetta v roce 2022

Warren Buffet ve svém posledním rozhovoru v CNBC na konci srpna 2018 projevil zájem o akciový trh. V tomto rozhovoru říká, že z dlouhodobého hlediska nemá pochybnosti o svém zájmu o nákup akcií , než o investování do dluhopisů nebo jiných typů investic.

Zdůrazňuje také, že upřednostňuje levné nákupy. To může naznačovat, že poklesy na akciových trzích na konci roku 2018, by mohly nakonec poskytnout dobré příležitosti pro dlouhodobé investory!

Investujte do nejlepších světových nástrojů

Tisíce akcií a ETF na dosah ruky

 

Obchodování na Forexu

O Admirals

Admirals je vítězem ocenění a globálně regulovaný Forex a CFD broker. Nabízí obchodování na více než 8 000 finančních nástrojích prostřednictvím nejpopulárnějších obchodních platforem na světě: MetaTrader 4 a MetaTrader 5. Začněte obchodovat ještě dnes!

Jako licencovaný broker [ FCA] poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF.

Tento materiál neobsahuje a neměl by být vykládán jako investiční poradenství, investiční doporučení, nabídka nebo žádost o jakoukoliv transakci s finančním nástrojem. Vezměte prosím na vědomí, že tato obchodní analýza není spolehlivým ukazatelem žádného současného a budoucího výkonu, protože okolnosti se mohou v průběhu času měnit. Před jakýmkoliv investičním rozhodnutím musíte vyhledat radu nezávislých finančních poradců, abyste se ujistili, že rozumíte souvisejícím rizikům.

TOP ČLÁNKY
Běžné Chyby v Obchodování na Forexu a Jak se jim Vyhnout
Všichni lidé, kteří se zapojí do obchodování na Forexu, tak činí za účelem vydělávání peněz, nicméně pouze někteří jsou ziskoví.Co mnohé odradí a jaký je rozdíl v obchodování jednotlivých obchodníků?Zde je seznam nejběžnějších chyb, které obchodníci na Forexu dělají.Nedostatek znalostíToto bude krát...
Nejčastější důvody proč obchodníci na Forexu selhávají a prodělávají peníze
Pojďme se podívat na následující prohlášení. Pokud je pravda, že trh může jít z dlouhodobého hlediska pouze nahoru nebo dolů, potom používání nejzákladnějšího pravidla - poměr rizika/zisku 1:1 - by mělo mít za následek alespoň 50% ziskových obchodů. Ale není tomu tak.Tento článek zastává názor, že n...
3 Nejúspěšnější Forex Obchodníci Všech Dob
Ať už jste nováčci v obchodování Forexu nebo máte o měnových trzích přehled, všichni sdílíte jednu klíčovou aspiraci:Jak mohu být v tradingu úspěšnější?Jedním způsobem je učit se od někoho, podívat se na některé nejúspěšnější obchodníky na Forexu na světě. V tomto článku se dozvíte o top obchodnícíc...
Zobrazit vše