Do čeho investovat v roce 2023

Admirals
29 Min. čtení

Rok 2019 byl pro finanční trhy historickým rokem. V centru pozornosti bylo:

  • Strach a eskalace obchodní války mezi USA a Čínou
  • Agresivní snižování úrokových sazeb starostlivých centrálních bank
  • Rozdělenost způsobená Brexitem a všeobecné volby ve Velké Británii

Americké akciové trhy však přesto rostly na rekordní cenové hladiny a evropské akciové trhy nebyly příliš pozadu. Odolnost globálních akciových trhů předurčuje rok 2023 jako další velmi vzrušující rok pro investory, kteří nakupují akcie.

Před námi však stojí několik jedinečných výzev a identifikace nejlepších akcií, které je vhodné koupit. Bude to vyžadovat výzkum, přípravu a přístup ke správným produktům.

V tomto článku budeme diskutovat:

  • Do čeho investovat - Co by mohly být některé z nejlepších akcií pro investování na evropských, britských a amerických akciových trzích
  • Jak skutečně začít nakupovat akcie online s jednou z nejlepších platforem na trhu pro obchodování s akciemi
  • Jak se dostat k účtu pro obchodování s akciemi, které mají jedny z nejnižších provizí v okolí!

Proč nakupovat Akcie v roce 2023?

Jednou z největších hnacích sil globálních akciových trhů, které se obchodují na rekordně vysokých cenových hladinách, nebo v jejich blízkosti, je činnost centrálních bank po celém světě, které se obávají sklouznutí zpět do recese.

Federální rezervní systém USA (FED), Australská centrální banka a Evropská centrální banka - mimo jiné - všechny mají snížené úrokové sazby v naději, že nižší náklady na financování povzbudí podniky a spotřebitele, aby si půjčovali více a investovali do ekonomiky a poháněli tak hospodářský růst.

Na konci roku 2019 uvedl investor, miliardář a legenda hedge fondu Paul Tudor Jones v rozhovoru pro CNBC, že ekonomika má právě teď „výbušnou kombinaci měnové a fiskální politiky", což nakonec pomáhá pohánět trh dále do rekordního území.

Investoři si však nemohou dovolit být spokojeni, protože v roce 2023 čekají některé výzvy. V roce 2023 bude nezbytné mít správná kritéria pro určení nejlepších akcií pro obchodování na mezinárodních akciových trzích.

Investice 2023 - Jak najít Nejlepší akcie, do kterých Investovat

Nakupování akcií online je ve skutečnosti docela jednoduchý proces, jak ukáže náš postup krok-za-krokem níže. Identifikace toho, jaké akcie koupit, však vyžaduje určité dovednosti, výzkum a přípravu. Dokonce ani tehdy neexistuje záruka úspěchu, a proto je důležité řízení rizik.

Jak koupit Akcie: Základní přehled řízení rizik

Začínající investoři často vkládají všechna vejce do jednoho košíku a očekávají, že jejich rozhodnutí budou vždy fungovat v jejich prospěch. Investor má například na investování 100 000,- Kč a může se rozhodnout investovat vše pouze do jedné akcie.

To znamená, že mu nezůstane kapitál, pokud přijde jiná, možná lepší, příležitost. Prudký, ale dočasný pokles může také způsobit, že se investor emocionálně rozhodne a brzy opustí obchod kvůli tomu, že přemýšlí o krátkodobých výkyvech cen než o dlouhodobých fundamentech společnosti.

Jednou technikou řízení rizik, kterou používá mnoho investorů, je rozložit investice do různých typů společností, které působí v různých sektorech. Když se jednomu sektoru nedaří dobře, může se dařit jinému sektoru. To pomáhá budovat diverzifikovanější a vyváženější portfolio, které může pomoci vyrovnat účinek měnících se tržních podmínek.

Například investor, který má investovat 100 000,- Kč, se může rozhodnout investovat 20 000 CZK do pěti různých společností v průběhu celého roku. Tolerance rizika u každého jednotlivce je samozřejmě jiná, takže stojí za to strávit trochu času sestavením plánu, jak chcete investovat po celý rok.

Nejlepší Investice 2023 - Technická vs Fundamentální vs Sektorová analýza

V další části podrobně rozebereme, jaké by mohly být některé z nejlepších akcií, které lze v roce 2023 koupit. Kritéria pro výběr zahrnují následující typy analýz:

  1. Fundamentální analýza - Tento typ analýzy zahrnuje analýzu společnosti na finanční úrovni. To zahrnuje metriky, jako jsou prodeje, trendy výnosů, úroveň dluhů, oznámení o nových produktech, ekonomické prostředí atd.
  2. Technická analýza - Tento typ analýzy zahrnuje analýzu historických obchodních ceny společnosti prostřednictvím cenového grafu. Obchodní vzorce v grafu a technické obchodní indikátory mohou často zanechat stopy o tom, kdo je dominantní silou na trhu (kupující nebo prodávající), jakož i na možné potenciální body obratu ve vývoji cen akcií společnosti.
  3. Sektorová analýza - Jak bylo diskutováno v předchozí části řízení rizik, možnost výběru akcií v různých sektorech může pomoci při budování diverzifikovaného a vyváženého portfolia. Kritéria investorů by měla mít za cíl identifikovat společnosti z celé řady různých sektorů, jako jsou banky, veřejné služby, finance, energetika, maloobchod atd.

Zero to Hero

Naučte se obchodovat za 20 dní, od nastavení až po realizaci

 

Nyní víte více o kritériích pro určení, jaké by mohly být některé z nejlepších akcií, kam investovat v roce 2023, podívejme se na konkrétní kandidáty.

Jaké Akcie koupit 2023 - Nejlepší akcie na evropských a britských Akciových trzích

V roce 2018 investoři stáhli více než 43 miliard dolarů kvůli politickým a ekonomickým problémům, zejména v souvislosti s Brexitem a evropskými volbami. Jak sága pokračovala, společnosti se staly mnohem lépe připravené na řešení těchto obav a to pomohlo k navyšování investic zpět na evropské akciové trhy. Většina těchto trhů obchodovala v roce 2019 na historických maximálních úrovních, nebo velmi blízko nich.

Britský akciový trh však zápasil s tím, jak se drama Brexitu proměnilo v domácí politický nepořádek, který zmrazil parlament, což přinutilo koncem roku vyhlásit všeobecné volby. Britská aktiva zůstávají na historickém základě relativně levná a mnoho investorů jednoduše odkládá svůj čas začít znovu investovat ve Velké Británii.

Naše dvě vybrané akcie pro evropské a britské akciové trhy 2023 se týkají široké škály témat, jako je podhodnocený britský akciový trh, zásadní třesk ve farmacii a dopad, který mají změny klimatu na poptávku po elektrických vozidlech. Pojďme se do toho pustit!

Do čeho Investovat v roce 2023

# 1 Volkswagen: Jsou akcie připraveny růst výše?

Bylo to v roce 2015, kdy aféra „dieselgate" společnosti Volkswagen šokovala trh. Německý výrobce automobilů se přiznal k vybavení do svých dieselových automobilů, které jim umožnilo podvádět při emisních testech. Soudní spory, pokuty a zastavení prodejů pohltilo výrobce automobilů. Od té doby se snaží uniknout stínu skandálu a zotavit cenu svých akcií, která se propadla téměř o 70% ze svého historického maxima 260 EUR.

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition , VW3 , Měsíční graf - Rozsah dat: od 1. března 2004 do 20. listopadu 2019, Pořízeno dne 20. listopadu 2019 v 19:45 GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

V listopadu 2019 byla cena akcií společnosti Volkswagen stále o 50% níže, než její historické maximum. Pro investory to představuje velmi zajímavou příležitost, pokud zvládne automobilka znovu rozjet svůj byznys na plné obrátky. Podívejme se podrobněji na situaci.

Fundamentální náhled

Zatímco VW stále čelí soudním sporům ze zemí celého světa, většina jich byla vyřešena. To zahrnuje dohodu o zpětném nákupu 500 000 aut v USA, což představuje více než 25 miliard USD. Společnost také oznámila, že zaplatí 127 milionů AUD majitelům v Austrálii.

Společnost VW rovněž uvedla, že bylo vyčleněno dost prostředků na pokrytí zbývajících nároků. Pro investory je to dobré znamení, protože společnost má nyní schopnost alokovat kapitál na výzkum a inovace. Ve skutečnosti automobilka již investovala 27 miliard GBP do elektromobilů, které se již vyplácejí.

Společnost Porsche, kterou VW vlastní, již postavila luxusní celoelektrické vozidlo - Porsche Taycan, které si klade za cíl konkurovat elektromobilu Tesla. Porsche má také elektrické modely vhodné pro běžnější trh. Vzhledem k tomu, že vlády po celém světě mění politiku v reakci na změny klimatu, výrobci automobilů již začali omezovat benzínové a naftové automobily. VW je v dobré pozici pro dlouhodobý přechod.

Ve skutečnosti byl již plán VW na období 2022 až 2024 - nazvaný Plánovací kolo 68 - vypracován. Skupina plánuje utratit téměř 60 miliard EUR na „budoucí oblasti hybridizace, elektrické mobility a digitalizace [s] přibližně 33 miliardami EUR z této částky pouze na elektrickou mobilitu".

Technický náhled

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, VW3, Měsíční graf - Rozsah dat: od 1. března 2004 do 20. listopadu 2019, Pořízeno dne 20. listopadu 2019 v 19:55 hodin GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Ve výše uvedeném dlouhodobém grafu cen akcií společnosti Volkswagen je zřejmé, že cena akcií je podporována dlouhodobou vzestupnou trendovou čarou (černá diagonální linie). Trendová linie je typ úrovně supportu a rezistence, kde se cena akcie může často otočit a změnit směr.

Ve výše uvedeném grafu, kdy cena klesá zpět směrem k trendové linii, vstoupili do trhu kupující a tlačili cenu výše. Pokud bude tento trend pokračovat i v průběhu roku 2023, je pravděpodobné, že cena akcií společnosti VW dosáhne svého předchozího historického maxima.

Shrnutí

Když přemýšlíme o tom, kam investovat v roce 2023, společnost z automobilového sektoru pravděpodobně není na seznamu mnoha investorů. Odvětví koneckonců čelí obrovským překážkám ve formě vládních nařízení, které se snaží snížit emise.

Společnosti s výrazným náskokem v elektrických a hybridních vozidlech by však mohli představovat dobrou dlouhodobou hodnotu pro trpělivé investory. Naštěstí Volkswagen odmění trpělivé investory dividendou 4,86 EUR za způsobilou preferovanou akcii.

Kde koupit Akcie Volkswagen

Pokud máte jistotu a jste připraveni začít kupovat a prodávat akcie, můžete zvážit účet Invest.MT5, kde si můžete užít výhod, jako jsou:

  • Schopnost investovat do tisíců akcií a ETF z 15 největších burz na světě.
  • Otevřete si účet s minimálním vkladem 1 € a investujte již od 0,01 $ na akcii s minimálními transakčními poplatky ve výši 1 $ na americké akcie.
  • Získejte zdarma tržní data v reálném čase bez zpoždění a bez dalších nákladů.
  • Sbírejte výplaty dividend a vytvořte proud pasivního příjmu.
  • Použijte světově uznávanou obchodní platformu MetaTrader 5 s více aktivy.

Začněte hned teď kliknutím na banner níže a užíváním všech výše uvedených funkcí!

Přední světová multi-asset platforma


 

# 2 GlaxoSmithKline: Nová generální ředitelka a zásadní změny!

Na povrchu by GlaxoSmithKline (GSK) nedosáhl vrcholu seznamu nejlepší investiční příležitosti 2023. Je to proto, že v listopadu 2019 se cena akcií obchoduje zhruba na stejné cenové hladině jako v roce 1998. Pod starým vedení se společnost špatně rozhodla tím, že se pokusila umístit ve světě bez jakéhokoliv "trháku" na poli léků.

Výzkum a vývoj jsou naprosto zásadní pro to, aby se dařilo jakékoli farmaceutické společnosti. Proto investoři přijali novou generální ředitelku Emmu Walmsleyovou. Ona už udělala velký otřes, když propustila 40% svého nejvyššího vedení a připravuje se na rozdělení společnosti. To pomohlo zvýšit cenu akcií GSK v roce 2019.

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, GSK, Měsíční graf - Rozsah dat: od 1. října 1991 do 20. listopadu 2019, Pořízeno 20. listopadu 2019 ve 20:45 hodin GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Podívejme se podrobněji na to, co se děje s GSK.

Fundamentální náhled

GlaxoSmithKline, společnost, která vyrábí spotřebitelské značky, jako jsou Panadol a Sensodyne, jakož i léky na předpis, vakcíny a speciální léky na rakovinu a HIV, je uprostřed významného třesku. Nový manažerský tým věří, že může rozdělením firmy přinést větší růst a zvýšit výnosy akcionářů. Důraz je kladen na rozdělení spotřebitelského zdravotnického podnikání a odblokování hodnoty farmaceutické a očkovací části byznysu.

Na začátku roku 2019, společnost oznámila plán na přestavbu své farmaceutické jednotky zaplacením významné prémie za lék na rakovinu vaječníků Zejula. Udělala to prostřednictvím akvizice (v hodnotě 5,1 miliardy dolarů) společnosti Tesaro Inc., která je tvůrcem tohoto léku. Ale velmi vysoké premium, která GSK za akvizici zaplatil, přineslo obavy mnoha analytiků a investorů.

Co nám říká technický graf cen?

Technický náhled

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, GSK, Měsíční graf - Rozsah dat: od 1. října 1991 do 20. listopadu 2019, Pořízeno dne 20. listopadu 2019 ve 20:55 pm GMT.
Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Od roku 2011 do roku 2019 se cena akcií GlaxoSmithKline udržuje mezi dvěma horizontálními liniemi supportu a rezistence. Tento typ vzorce v grafu je znám jako konsolidační vzorec. Zatímco cena může pokračovat v obchodování mezi těmito dvěma cenovými hladinami, mnoho investorů bude čekat, až cena prorazí nad vrchol konsolidace a bude pokračovat ve svém trendu.

Aby se to stalo, musí se trh zaměřit na býčí dlouhodobé fundamenty společnosti. Vzhledem k významným změnám, které manažerský tým již provedl, by rok 2023 mohl být rokem, kdy cena akcií společnosti konečně prorazí a bude pokračovat směrem ke svému historickému maximu z ledna 1999 na hladině 23,25 GBP. To představuje téměř 30% potenciál růstu od vrcholu vzorce konsolidace.

Shrnutí

Farmaceutický sektor může být volatilním odvětvím pro investování, kvůli citlivé povaze poskytování léčiv a vakcín. V případě společnosti GSK byla cena akcií společnosti snížena kvůli špatným rozhodnutím managementu. S novým týmem na místě probíhá velký třesk.

GSK by mohl být akcií pro dlouhodobé, trpělivé investory. Naštěstí GlaxoSmithKline v době psaní (listopad 2019) nabízí působivý dividendový výnos 4,72%. Zařadí se společnost do vašeho seznamu pro sledování kde investovat 2023?

Nejlepší Akcie k nákupu na Americkém akciovém trhu

Od doby, kdy Donald Trump vyhrál prezidentské volby v roce 2016, americké akciové trhy prudce rostly a v roce 2019 dosáhly rekordních maxim. I přes spor o obchodní tarify mezi USA a Čínou, si investoři užívají daňové úlevy ze strany Trumpovi administrativy. Více peněz pro korporátní Ameriku se proměnilo v pracovní místa, hospodářskou expanzi a zdravé výnosy podniků.

Růst je celkově silný a mohl by tu zůstat. Jak pro Financial Times, uvedl Jim Caron, manažer fondu v Morgan Stanley Investment Management: „Vidíme vyšší produktivitu a více podnikových investic, což znamená, že se nejedná pouze o cukrovou euforii z fiskální podpory".

Jaké společnosti se tedy profilují, aby byly nejlepší akcie pro investování v roce 2023 na amerických trzích? Pojďme to zjistit!

Do jakých akcií Investovat v USA

# 1 Amazon: Vyplatí se horlivé utrácení?

Amazon vstoupil do roku 2019 korunován jako druhá společnost ve Spojených státech, která dosáhla ocenění 1 bilion dolarů. Tato metrika sama o sobě činí akcie vhodným uchazečem jako nejlepší investice do portfolia pro rok 2023.

Poté, co však společnost dostala zásah v podobě výsledků hospodaření za třetí čtvrtletí (v důsledku obrovského nárůstu výdajů v jednodenní logistice dodávek) následovala vlna prodejů. Cena akcií Amazonu je stále pod historickým maximem 2 050 USD, které bylo vytvořeno v září 2018. Mohla by existovat příležitost sledovat investiční radu legendy Warrena Buffetta - „nakupte nízko a prodejte vysoko".

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, AMZN, Týdenní graf - Rozsah dat: od 12. srpna 2012 do 21. listopadu 2019, Pořízeno 21. listopadu 2019 ve 14:15 GMT.
Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Podívejme se podrobněji na vyhlídky společnosti.

Fundamentální náhled

Ve třetím čtvrtletí roku 2019 vykázala společnost Amazon tržby ve výši 70 miliard USD za předchozí čtvrtletí. Zatímco tržby překonaly očekávání analytiků, zisk společnosti ve výši 2,1 miliardy dolarů byl hluboko pod očekáváními. Akcie společnosti zasáhla obrovská vlna prodejů. Existuje však důvod, proč zisk vyšel hluboko pod očekávání a proč je to vlastně dobrá věc.

Amazon utratil téměř o 50% více za přepravní a doručovací služby, aby přešel z dvoudenního Prime doručení na jednodenní. Také rozšířil své podnikání v oblasti letecké, pozemní a námořní logistiky. Společnost prokázala, že čím rychleji zákazník získá položku, tím je pravděpodobnější, že Vaši službu znovu využije!

Zatímco společnost pokračuje v budování svého online maloobchodu a logistiky, hlavní hvězdou show je Amazon Web Services, divize cloud computingu, která jen v jednom kvartálu přinesla tržby ve výši 9 miliard dolarů, přičemž téměř 40% z toho je čistý zisk.

Technický náhled

Akcie Amazonu v posledních letech vykázaly silný růst. Ve skutečnosti, kdybyste koupili akcie Amazonu v hodnotě 1 000 USD, když byly poprvé uvedeny na burzu v roce 1997, pak by 4. září 2018 Vaše investice měla hodnotu 1 362 000 USD.

V letech 2018 a 2019 však cena akcií společnosti zaznamenala mnohem větší výprodeje a cena obchodovala mezi klíčovými liniemi supportu a rezistence, které vytvořily na grafu vzor vzestupného trojúhelníku, jak je vidět na obrázku níže:

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, AMZN, Týdenní graf - Rozsah dat: od 12. srpna 2012 do 21. listopadu 2019, Pořízeno 21. listopadu 2019 ve 14:30 GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Investoři budou bedlivě sledovat vzestupnou trendovou linii, protože kupující v minulosti už na této úrovni do trhu vstoupili. Pokud cena nedosáhne této úrovně a nadále se bude pohybovat výše, pak pravděpodobně proražení nedávného historického maxima přiláká více investorů do fenomenálního růstového příběhu, kterým Amazon je.

Shrnutí

Někteří investoři se obávají, že Amazon utrácí příliš mnoho peněz na další rozvoj svých obchodních aktivit. To může na chvíli ovlivnit ziskovost společnosti. Investice se však pravděpodobně vyplatí z dlouhodobého hlediska.

Naštěstí má Amazon mnoho podniků v různých sektorech, které slouží maloobchodním spotřebitelům a podnikům. Díky tomu je tok příjmů společnosti diverzifikován, takže pokud se věci zkomplikují, bude mít společnost větší šanci bouři zvládnout.

Kde nakoupit Akcie Amazon

Nezapomeňte, že s účtem Invest.MT5 můžete investovat do amerických akcií a akcií již od 0,01 $ za akcii s minimálními transakčními poplatky jen 1 $, a také získat celou řadu dalších výhod, jak je uvedeno níže:

Další informace získáte na webové stránce Invest.MT5, kde si můžete otevřít i obchodní účet, nebo klikněte na banner níže:

# 2 Bank of America: Palec nahoru od Warrena Buffetta?

Věděli jste, že Bank of America je druhým největším podílem investiční společnosti Berkshire Hathaway Warrena Buffetta? Podle posledního prohlášení o držení - 13F pro SEC (pozn. Komise pro akcie a burzy v USA), přidal Buffett do svého portfolia dalších 1,1 miliardy dolarů v akciích Bank of America. Investoři to berou na vědomí.

Co je tedy zvláštního na Bank of America a proč je na našem seznamu - Jaké by mohli být některé z nejlepších akcií, které lze v roce koupit? Podívejme se!

Fundamentální náhled

Bank of America obsluhuje, pouze ve Spojených státech, více než 66 milionů spotřebitelů a podniků. S více než 4 350 maloobchodními centry a rychle rostoucími aktivitami online a mobilního bankovnictví je banka lídrem ve svém sektoru.

Nebylo tomu však vždycky tak. Po problémech s poskytováním subprime hypotečních úvěrů banka ztratila 134 miliard dolarů za špatné půjčky a 64 miliard dolarů za soudní spory.

V posledních několika letech však generální ředitel Bank of America Brian Moynihan potichu otočil podnikání a zahájil agresivní kampaň na snižování nákladů. Moynihan snížil počet 320 000 zaměstnanců v roce 2009 na pouhých 100 000 v roce 2019 a zaměřil se na to, aby se banka vrátila k tradičním službám, jako jsou půjčky, běžné účty, kreditní karty atd.

Zpráva o výnosech banky za 3. čtvrtletí 2019 naznačuje, že to funguje. Čistý zisk vzrostl o 4% na 7,5 miliardy dolarů a společnost překonala očekávání ohledně zisku a výnosů. Warren Buffett jistě ví, co dělá!

Technický náhled

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, BAC, Měsíční graf - Rozsah dat: od 1. února 2004 do 21. listopadu 2019, Pořízeno dne 21. listopadu 2019 ve 14:55 GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Ve výše uvedeném dlouhodobém grafu cen akcií Bank of America je patrné, že během finanční krize 2007 a 2008 došlo k obrovskému poklesu. Od té doby to byla pomalá cesta k zotavení, kdy cena akcií byla stále hluboko pod historickým maximem 55 USD z listopadu 2006.

Nejzajímavější technické informace však ukazuje týdenní cenový graf. V níže uvedeném týdenním grafu cena prošla klíčovou linií rezistence, která udržovala cenu akcií Bank of America po většinu roku 2017 až do začátku roku 2019. Nyní, když cena konečně prorazila nad tuto úroveň, může růst ještě více vzhůru.

Zdroj: Admirals MT5 Supreme Edition, BAC, Měsíční graf - Rozsah dat: od 19. srpna 2012 do 21. listopadu 2019, Pořízeno dne 21. listopadu 2019 v 15:05 GMT.
Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Shrnutí

Akcie bank se od finanční krize v roce 2008 jen pomalu zotavovali. V tomto odvětví však existují určité pozitivní signály, protože banky dávají do pořádku své aktivity a začínají se zaměřovat spíše na poskytování tradičních bankovních služeb, než se snažit profitovat z rizikových investičních produktů, jako jsou subprime hypotéky.

Bank of America se zdá být vhodná pro dlouhodobější zotavení zpět ke svým historickým maximům. Zdá se, že Warren Buffett ve společnost rozhodně věří. A co Vy?

Nyní jste si vytvořili část svého listu kam investovat . Víte, kde nakupovat akcie a kde investovat? Pokud ne, tak čtěte náš přehledný návod v další části!

Akcie v roce - Jak koupit Akcie online

Nákup a prodej akcií online lze provést pouze třemi jednoduchými kroky:

  1. Otevřete obchodní účet pro akcie.
  2. Stáhněte si svou platformu pro obchodování s akciemi.
  3. Otevřete si okno obchodního Pokynu a zadejte svůj první obchod!

Jak Otevřít svůj účet pro Obchodování s akciemi Invest.MT5

Pokud jste tak dosud neučinili, můžete podle těchto kroků otevřít účet pro obchodování s akciemi. Pokud jste tak již učinili, neváhejte a přejděte k další části o tom, jak stáhnout platformu pro obchodování s akciemi.

Chcete-li otevřít účet pro obchodování s akciemi, jednoduše navštivte domovskou stránku Admirals a klikněte na zelené tlačítko s názvem Vytvořit účet:

Otevřete si reálný účet

Obchodujte na reálných trzích a přihlaste se ke copy tradingu
Investujte efektivně

 

Chcete-li se zaregistrovat k reálnému nebo demo obchodnímu účtu, jednoduše vyplňte požadované údaje, jako je Vaše jméno, e-mail a heslo:

Po dokončení budete mít okamžitý přístup do Dashboard! Odtud můžete otevírat reálné nebo demo účty:

Po kliknutí na zelené tlačítko s názvem Otevřít účet si můžete vybrat účet, který chcete otevřít. Pro investice do akcií a podílů vyberte Invest.MT5:

Odtud si můžete otevřít svůj obchodní účet s akciemi Invest.MT5 po vyplnění žádosti, nahrání požadovaných dokumentů a provedení procesu ověření. Po dokončení a schválení Vaší žádosti můžete začít stahovat svoji platformu pro obchodování s akciemi MetaTrader 5.

Jak stáhnout Obchodní platformu pro Akcie MetaTrader 5

Na domovské stránce Dashboard přejděte na konec a vyberte odkazy ke stažení MetaTrader 5 pro PC nebo MetaTrader 5 pro Mac:

Jednoduše postupujte podle pokynů na svém počítači a dokončete stahování své obchodní platformy pro obchodování akcií MetaTrader 5.

Příklad obchodní platformy Admirals MetaTrader 5 ukazující cenový graf akcií Apple, obchodní indikátor MACD a Stochastic, seznam symbolů zobrazujících různé dostupné regiony akciového trhu a otevřené okno Pokynu.

Odmítnutí odpovědnosti: Grafy pro finanční nástroje v tomto článku slouží pouze pro ilustraci a nepředstavují obchodní poradenství ani nabídku k nákupu nebo prodeji jakéhokoliv finančního nástroje poskytovaného Admirals (CFD, ETF, Akcie). Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Jak Otevřít obchod v platformě pro Obchodování s akciemi MetaTrader 5

Otevřete svou platformu pro obchodování s akciemi a proveďte obchod podle těchto kroků:

  1. Otevřete okno Přehled trhů výběrem možnosti Zobrazit z nabídky v horní části platformy, nebo stisknutím kláves Ctrl + M. Tím se otevře seznam obchodovatelných symbolů na levé straně grafu.

  2. Klikněte pravým tlačítkem myši na okno Přehled trhů a vyberte položku Symboly nebo stiskněte Ctrl + U na klávesnici.

  3. Tím se otevře okno zobrazené níže, ve kterém jsou uvedeny podrobnosti o všech trzích, na kterých můžete obchodovat. Odtud můžete do okna Přehled trhů přidat celou řadu akcií nebo zemí a kliknout na Zobrazit symbol.

Příklad obchodní platformy Admirals MetaTrader 5 zobrazující okno Symboly.

Odmítnutí odpovědnosti: Grafy pro finanční nástroje v tomto článku slouží pouze pro ilustraci a nepředstavují obchodní poradenství ani nabídku k nákupu nebo prodeji jakéhokoliv finančního nástroje poskytovaného Admirals (CFD, ETF, Akcie). Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Po kliknutí na tlačítko OK v okně Symboly můžete nyní zobrazit různé nástroje v okně Přehled trhů. Chcete-li zobrazit graf ceny akcií společnosti, jednoduše klikněte levým tlačítkem myši na jeden ze symbolů akcií v okně Přehled trhů a přetáhněte jej do oblasti grafu. Od této chvíle můžete otevřít okno Pokynu:

  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na graf.
  2. Vyberte Obchodování.
  3. Vyberte Nový pokyn nebo stiskněte F9 na klávesnici.
  4. Otevře se lístek pokynu, ve kterém můžete zadat vstupní cenu, stop loss a take profit a objem obchodu (počet akcií).

Příklad obchodní platformy Admirals MetaTrader 5 ukazující lístek pokynu.

Odmítnutí odpovědnosti: Grafy pro finanční nástroje v tomto článku slouží pouze pro ilustraci a nepředstavují obchodní poradenství ani nabídku k nákupu nebo prodeji jakéhokoliv finančního nástroje poskytovaného Admirals (CFD, ETF, Akcie). Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

Proč koupit Akcie a podíly u Admirals?

Zde je několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup a prodej akcií u Admirals:

  • Obchodujte s dobře zavedenou, vysoce regulovanou společností, která zahrnuje regulaci od britské Financial Conduct Authority (FCA).
  • Získejte přístup k nejrychlejšímu a nejoblíbenějšímu online softwaru pro obchodování s akciemi s názvem MetaTrader, který můžete použít v operačních systémech PC, Mac, Web, Android a iOS.
  • Otevřete si účet Invest.MT5 s minimálním vkladem 1 € a investujte již od 0,01 $ za akcii s minimálními transakčními poplatky ve výši 1 $ na americké akcie.

Věděli jste, že můžete také zdarma přistupovat k tržním datům v reálném čase bez dalších nákladů? Můžete také vytvořit portfolio akcií vyplácejících dividendy a vytvořit tak tok pasivního příjmu. Začněte jednoduše kliknutím na banner níže!

Přední světová multi-asset platforma


 

Obchodování na Finančních trzích

O Admirals

Admirals je vítězem ocenění a globálně regulovaný Forex a CFD broker. Nabízí obchodování na více než 8 000 finančních nástrojích prostřednictvím nejpopulárnějších obchodních platforem na světě: MetaTrader 4 a MetaTrader 5. Začněte obchodovat ještě dnes!

 

Odmítnutí odpovědnosti: Uvedené údaje poskytují další informace o všech analýzách, odhadech, prognózách, předpovědích nebo jiných podobných hodnoceních či informacích (dále jen „analýza") zveřejněných na internetových stránkách Admirals. Než učiníte jakákoli investiční rozhodnutí, věnujte pozornost následujícímu:

1. Toto je marketingová komunikace. Zveřejněný obsah je pouze pro informační účely a v žádném případě si ji nelze vyložit jako investiční poradenství nebo doporučení. Obsah nebyl připraven v souladu s právními požadavky, navrženými k podpoře nezávislého investičního výzkumu a není předmětem žádného zákazu pro šíření investičního výzkumu.

2. Jakékoliv investiční rozhodnutí činí klient sám a investiční společnosti Admirals Group AS (Admirals) nejsou odpovědné za jakékoliv ztráty nebo škodu plynoucí z takového rozhodnutí, ať už je založeno na analýze či nikoliv.

3. Aby Admirals zabezpečila zájmy klientů a aby byla zajištěna objektivita analýzy, byly zavedeny relevantní interní procedury pro prevenci a správu střetu zájmů.

4. Analýza je připravena nezávislým analytikem (Jitan Solanski, tržní analytik (dále jen "autor") a je založena na osobních odhadech autora.

5. Zatímco se snažíme zajistit, aby byly zdroje analýzy spolehlivé a aby byly všechny prezentované informace srozumitelné, včasné, přesné a úplné, Admirals negarantuje přesnost a úplnost informací obsažených v analýze. Prezentované údaje se týkají jakýchkoliv minulých výsledků, nejsou spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.

6. Jakýkoliv namodelovaný nebo předchozí výkon finančních instrumentů uvedený v publikaci si nelze vyložit jako slib, garanci nebo implikaci ze strany Admirals vůči budoucím výkonům. Hodnota finančního instrumentu může růst i klesat a zachování hodnoty aktiva není garantováno.

7. Produkty obchodované s finanční pákou (včetně rozdílových smluv) mají spekulativní povahu a mohou vyústit ve ztráty nebo zisky. Předtím než začněte obchodovat, se prosím seznamte se všemi riziky.

TOP ČLÁNKY
Jak koupit akcie Coca Cola - investiční průvodce
Je dobré koupit akcie Coca Coly v roce 2023? Tato přední společnost vyrábějící nealkoholické nápoje kromě toho, že dosahuje pozoruhodných výnosů, vyplácí již několik desetiletí dividendy, pokaždé ve vyšší hodnotě. To z ní činí atraktivní investici. Je to jedna z nejznámějších značek v...
Akcie bank a jak investovat v roce 2023 -> krok za krokem
Zdálo se, že rychlé zvyšování sazeb centrálními bankami přináší dobré zprávy pro bankovní sektor, nicméně mělo i nežádoucí vedlejší účinky, jako například krach banky Silicon Valley, který připomíná finanční kolaps z roku 2008. Je v této situaci vysoké volatility vhodná doba pro inve...
Jak koupit akcie Tesla v roce 2023 krok za krokem
Akcie společnosti Tesla zaznamenaly v roce 2021 raketový vzestup na burze a překonaly hranici 1 200 dolarů za akcii. Cena v současné době prochází korekcí, která může v roce 2023 nabídnout příležitost investovat do Tesly. V letech 2020 a 2021 se Tesle dařilo velkolepě. A to natolik, ž...
Zobrazit vše