Kryptoměny vs Tradiční Investování - Bitcoin vs. Zlato

Admirals
21 Min. čtení

Kryptoměny jsou dalším krokem ve finanční evoluci. BTC je první decentralizovanou digitální měnou, která je založená na systému fungujícím bez centrální banky nebo bez jediného administrátora, a proto je pokroková v obchodování na finančních trzích.

Online obchodování měn se posunulo na další úroveň...nahradí ale tradiční investování? Je Bitcoin novým zlatem? To znamená, že nejen zachovává hodnotu peněz investovaných z dlouhodobého hlediska, ale také ji zvyšuje.

V tomto článku se podíváme:

  • na historii a postavení zlata a Bitcoinu
  • na podobnosti a rodíly Zlato versus Bitcoin
  • na budoucnost Bitcoin a prognózu pro Bitcoin v roce
  • na možnosti investování do Bitcoin a obchodování BTC
  • na možnosti investování do zlata

Mnoho lidí věří, že při událostech ve světě (zejména politické nebo hospodářské krize), které se obáváme, se naše peníze znehodnocují. V takových časech může Bitcoin po celá desetiletí poskytovat bezpečné útočiště jako zlato. 1, 2 Může to také naznačovat skutečnost, že bitcoiny vznikly několik měsíců po propadech roku 2008 a na začátku roku 2009. Když bylo Řecko na pokraji kolapsu a eurozóna byla v nebezpečí, bylo do bitcoinů vloženo tolik peněz, že v důsledku silné poptávky se jeho cena zvýšila o více než 300 dolarů měsíčně.

Důležitost bitcoinů se projevuje tím, že jeho tržní hodnota skočila z počátečních 10 miliard USD na maximum 170 miliard USD v létě 2017, a přesto se stále blíží 140 miliardám USD, a to i přes pokles v roce 2018. 3 Zdaleka se to ale neblíží trhu se zlatem, který je oceňován okolo 8 trilionů dolarů 4 .

Obrovská míra růstu ceny by ale mohla Bitcoiny dostat do popředí zájmu, pokud uvažujeme o otázce „Bitcoin versus zlato".

Bitcoin investing vs. Investování do zlata

Abychom se dostali blíže k odpovědi na otázku "Bitcoin vs. investování do zlata", podíváme se na historii Bitcoinu a zlata.

Zlato je měna a od počátku měnového systému hraje důležitou roli ve světovém obchodu. 5 Lidé mají rádi zlato. Je to bezpečné aktivum. Dnes je hlavně bráno zlato jako investice. Zlatá horečka je už ale za námi. Obchodníci by ho neměli považovat za aktivum, na kterém lze rychle zbohatnout. Stále je to ale dlouhodobá solidní investice.

Těžba zlata se datuje do 200,000 let před Kristem. Zlaté doly existovaly ve starověku v mnoha částech světa a byly obvykle ovládané vládcem. Těžené zlato šlo do státní pokladny a následně bylo zpracováno. Civilizace začaly obchodovat zlato okolo roku 600 před Kristem. V moderní době, po objevení se bankovek vytištěných na papíře, bylo zlato kolaterálem (ručením) za peníze vydané zeměmi. Zlato bylo držené v různých bankách jako zlaté rezervy.

Státy účastnící se systému Bretton Woods vyvinutého po druhé světové válce souhlasily, že si ponechají své rezervy hlavně v amerických dolarech, a Spojené státy zaručily směnitelnost dolaru za fixní směnný kurz za zlato.

Systém se zhroutil v roce 1971 poté, co americký prezident Richard Nixon jednostranně stáhl směnitelnost dolaru za zlato. Výsledkem je, že peníze rozvinutých zemí již nejsou vázány na zlato, ale nacházejí se ve devizových rezervách většiny zemí.

I přesto si zlato udrželo svůj výjimečný status. Zlato je také komodita, která zajisté nikdy neztratí svou vlastní hodnotu. Je to drahý kov, který má mnoho praktických využití. Dále musíme podotknout, že cenové fluktuace zlata jsou méně extrémní než u jakékoliv jiné investice do komodit, včetně Bitcoinu.

Také můžeme stavět na předpokladu, že Americký dolar má vůči zlatu negativní korelaci. Pokud tento předpoklad zůstane do budoucna pravdivý, tak jakékoliv oslabení USD by mělo pozitivně ovlivnit cenu zlata.

Náklady na těžení zlata se mohou v budoucnu výrazně zvýšit a sníží se tak těžba zlata. Pokud se toto stane, ceny se zvýší, protože rezervy zlata budou omezené.

Zlato má tržní podíl zhruba 1-2%. Zvýšení ceny povede k cenovým výstřelům. Poměr dluhu-k-HDP se v rozvinutých zemích neustále zvyšuje, což je známka větší zásoby peněz. To je pozitivní pro drahé kovy jako je zlato.

Bitcoin má omezenou zásobu a jednu velkou odlišnost od ostatních investic. Poprvé máme něco, co není plně kontrolováno jakoukoliv entitou jako je vláda nebo banka.

Nicméně Bitcoin pravděpodobně plně nenahradí zlato jako investiční aktivum. BTC se ale může vyšplhat v žebříčku běžného tržního prostředí, což by znamenalo, že dosáhne opravdového "univerzálního" statusu a bude používán jako legitimní forma měny.

Bitcoin nebo Zlato - představujeme Bitcoin

Obchodujte s CFD na digitální měny

Obchodujte 30+ nejlepších digitálních měnových párů s Admirals

 

Bitcoin je digitální měna s otevřeným zdrojem. Dne 3. ledna 2009, ji poprvé vydal Satoshi Nakamotonak, brzy po vypuknutí americké bankovní krize v roce 2008. 6

Bitcoin je nezávislý na centrálních emitentech a úřadech a dalších třetích stranách, protože se spoléhá na uloženou distribuovanou databázi. Obsahuje platební informace a zaručuje základní požadavky na elektronické platební nástroje. Bezpečnost pochází z digitálních podpisů a takzvaného systému proof-of-work.

Bitcoiny lze bezpečně uložit. Například do elektronické peněženky, do počítače nebo do mobilního telefonu. Pro odesílání a příjem bitcoinů jsou vyžadovány pouze bitcoinové adresy odesílatele a příjemce.

Bitcoiny mohou být převedeny na americké dolary a některé jiné měny prostřednictvím řady specializovaných devizových burz. Jsou také přijímány online i offline obchodníky/poskytovateli služeb.

Někteří poskytovatelé umožňují obchodníkům přijímat bitcoiny takže okamžitě realizují výnosy v dolarech nebo jiných standardních měnách. Bitcoin může být také použit pro některé nabídky veřejně prospěšných organizací.

Vzhledem k tomu, že platba není prováděna prostřednictvím jediného střediska, nelze transakce, které již proběhly, zvrátit. Na rozdíl od tradičních bankovních systémů, kde banky a jiné finanční instituce mohou zrušit dříve schválené platby, v případě podezření na podvod, nebo z jiných důvodů.

Na rozdíl od měn vydávaných zeměmi nemá Bitcoin centrálního emitenta, který zasahuje do směnného kurzu nebo jiných zájmů.

Kvůli své neoficiální povaze nemá Bitcoin ISO kód. Jeho běžně používané označení je BTC. Bitcoin/USD CFD je jednoduchý nástroj pro nákup nebo prodej prostřednictvím MetaTrader 4 (MT4). Je to Forex a CFD obchodní platforma, kterou lze použít k obchodování a analýze finančních trhů.

Po stažení a instalaci poskytuje MT4 uživatelům přístup k rychlému, spolehlivému a bezpečnému prostředí pro obchodování.

Přední světová multi-asset platforma


 

Zlato vs Bitcoin - Podobnosti a rozdíly

V čem se zlato a bitcoin navzájem podobají 7 :

1. Oba se neustále obchodují na světových trzích. Lze je koupit a platit s nimi.

2. Jejich hodnota je nezávislá na tom, kde s nimi bude zaplaceno, kde se s nimi obchoduje. Mohou tam být prodány.

3. Oba jsou nezávislé na současném finančním systému. Teoreticky jsou omezené co do množství a produkce.

4. Teoreticky nelze žádné dohledat, i když v praxi to vypadá jinak.

5. Ani jeden nevyplácí úrok nebo výnos. Zatímco hodnota investice závisí na tom, jaké platby z ní můžeme v budoucnu očekávat, tak cena zlata a bitcoinu je poháněna výhradně spekulacemi.

Co je jiného 7 :

1. Zlato je známější, cennější a více se obchoduje. Dokáže dobře zvládat krize. Bitcoin je méně známý a ne pro něj všude neexistuje trh.

2. Zlato má historii 5-6 tisíc let jako platební prostředek a ochrana hodnot a má větší pověst. Zatímco Bitcoiny existuje deset let. 8

3. Internet je nezbytnou součástí obchodování s bitcoiny. Zlato lze obchodovat i fyzicky.

Zdroj: Admirals MetaTrader 5
1: Gold CFD, měsíční graf, rozsah dat červenec 2011 - leden , Pořízeno 21. Ledna
2: BTCUSD CFD, měsíční graf, rozsah dat srpen 2010 - leden , Pořízeno 21. Ledna

Kryptoměny - Bitcoin budoucnost

Odborníci se samozřejmě domnívají, že pro to, aby se Bitcoin stal digitálním zlatem a poskytoval skutečné bezpečné útočiště, především v případě poklesu akciových indexů, je třeba splnit dva předpoklady:

  1. jasnější regulační prostředí
  2. integrace aplikací založených na Bitcoinech do našich každodenních životů

Blockchain jako technologie může změnit celý finanční systém, učinit jej levnějším nebo rychlejším. Blockchain může ukládat nejen platby, ale i další cenné informace, jako jsou naše údaje o brouzdání na internetu.

Už se programují řešení založená na blockchainu, aby lidi měli kontrolu nad vlastními daty. Právnické a pojišťovací profese čelí velké transformaci. Byly vydány první „chytré" pojistky založené na blockchainu. Tyto typy pojistek automaticky převádějí částku odškodnění na zákazníka, když nastanou určité události.

Řešení založená na blockchainech jsou také schopna poskytnout bitcoinovou platformu pro zcela nový a průkopnický obchodní model v historii kapitalismu. Inteligentní smluvní podniky mohou pomocí tokenů kombinovat motivační sílu tokenových peněz a vlastního kapitálu.

Během ICO (Initial Coin Offering) tým (programátoři, podnikatelé, marketing a další profesionálové) provádí plánovanou podnikovou emisi tokenů. Část z nich je zadržena a zbytek je distribuován investorům, kteří se přihlásili k odběru tokenů.

Tokeny lze použít k provozování služeb mezi podniky, ale lze je okamžitě obchodovat na bitcoinové platformě. To Vám umožní investovat do podniku, který vydal tokeny, v nejranějším stádiu a stále zůstanete docela likvidní.

Všichni účastníci (vývojáři, management, investoři) mají zájem na pohodlí používání tokenů k platbě za službu a o zvýšení ceny žetonů. Tato jednoduchost a společný zájem jsou hnací silou těchto nových typů startup podniků.

Kryptoměny - prognóza Bitcoin

Obchodujte s CFD na digitální měny

Obchodujte 30+ nejlepších digitálních měnových párů s Admirals

 

Bitcoin se v současné době prodává okolo 8600 dolarů a roste. V souladu s nejoptimističtějšími prognózami by v roce mohl dosáhnout na 20 tisíc až 50 tisíc dolarů. 9,10 Bitcoiny se v příštích letech pravděpodobně stanou dražší než zlato.

Nějakou dobu však musíme být připraveni na volatilitu Bitcoinu, která je mnohem vyšší než volatilita zlata. Zatímco žlutý drahý kov má v průměru volatilitu 10% procent, Bitcoin může mít 75%.

Skutečnost, že volatilita zlata nebyla vždy tak nízká jako nyní, může naznačovat, že se volatilita BTC zmírní. Je třeba vzít v úvahu, že pro hladký tok bitcoinů je k dispozici obrovské množství likvidity. To znamená, že je lze snadno a rychle koupit a zároveň najít kupce pro někoho, kdo chce rychle prodat.

Při diskusi o Bitcoinu nebo zlatě je však třeba zvážit mnohem více aspektů.

Podle odborníků má bitcoin největší šanci stát se digitálním zlatem 11 . Investoři jej pravděpodobně budou stále více využívat jako náhražku zlata a centrální banky by ho mohly nakupovat stejně jako dnes nakupují zlato. Pokud by se tak stalo, byl by to milník, který by Bitcoinu poskytl absolutní legitimitu a učinil z něj náhražku zlata.

Investování do Bitcoin CFD

Pokud přemýšlíte o tom, jak investovat do Bitcoinu, tak Admirals nabízejí obchodování s CFD na bitcoin i s CFD na jiné kryptoměny. Obchodování s Bitcoin CFD se příliš neliší od obchodování:

  • s jakýmkoliv jiným měnovým párem
  • CFD na komodity
  • jiným vysoce trendy CFD.

Část investování do Bitcoinu se děje skrze online obchodování.

Proces je jednoduchý:

1.Stáhnout/Otevřít MT4 nebo MT5;

2. Otevření účtu pro obchodování Bitcoin (otevření reálného účtu nebo demo účtu) nebo přihlášení k Vašemu stávajícímu obchodnímu účtu;

3. Otevřete graf pro kryptoměny (např. BTC/USD nebo BTC/EUR).

Pak můžete začít obchodovat s CFD na Bitcoin.

Pokud chete zjistit další informace o obchodování Bitcoin CFD, tak je najdete v našem článku Jak obchodovat Bitcoin CFD.

BTC futures kontrakt

Adopce BTC futures by měla být pro Bitcoin viděna jako velmi pozitivní krok. Banky říkají, že je Bitcoin obecně špatnou investicí, protože spadá do neregulovaného prostředí, a proto je nazýván i jako "riskantní".

Možná to banky říkají proto, že by se Bitcoin mohl dostat do služeb osobního bankovnictví. Převod peněz by pak byl levnější a jednodušší mezi lidmi anebo obchodníky, kteří používají technologii Bitcoinu. Představení BTC futures je pohyb směrem do regulovaného prostředí a profil Bitcoinu je tak méně riskantní.

Pokud zvážíte, co Bitcoin nabízí společnosti ve smyslu bohatství (zvláště pro země, kde je extrémní devalvace měny a hyperinflace) - je to platforma umožňující transakční servis.

Je zde možnost, že by Bitcoin mohl dosáhnout částky 70,000 USD, což by znamenalo tržní kapitalizaci ve výši 1 trilion USD, což je stále zlomek trhu se zlatem, který je hodnocen na 8 trilionů USD. Také si všimněte, že Bitcoin je mnohem jednodušší použít k transakci než třeba zlato.

Technická analýza navíc ukazuje, že by Bitcoin mohl opravdu dosáhnout této hranice 70,000 USD. Využití futures burzy by mělo poskytnout více likvidity a trh by mohl být méně volatilní.

Další rizika Bitcoin investice

Vlády by mohly zasáhnout a zastavit tuto technologii, a to proto, že by se Bitcoin mohl stát rivalem jejich národní měny a bylo by tak těžší implementovat monetární politiku.

Banky mají hluboké kapsy a mohou se rozhodnout nakoupit Bitcoin, aby ochránili své osobní bankovní oddělení a jejich výnosy, které jsou pod hrozbou této technologie.

Pro ty, kteří mají rádi konspirační teorie - také je možné, že by banky najali hackery a ti by se postarali o skončení této technologie, zabránili by tak nebezpečnému a hromadnému odlivu peněz do trhu s kryptoměnami. To je jedno z obecných bezpečnostních rizik Bitcoinu.

Centrální banky tisknou peníze a tisknou jich více a více a tím znehodnocují měny. Jejich aktuální QE programy by mohly být považovány za riskantní, protože nafukují bilance centrální banky. Protože se centrální banky pouštějí do takto divokých rozhodnutí, demonstrují malou zodpovědnost co se týče ochrany dlouhodobé hodnoty jejich dané měny ve válce měn.

Klíčový faktor oznámení CME o dostupnosti futures kontraktů na Bitcoin je ten, že nyní mohou velcí investoři hedgovat svoje pozice. Takže nemají důvod se Bitcoinu vyhýbat. Pokud mohou hedgeovat, půjdou do toho.

Pamatujete si dot.com bublinu z přelomu milenia? Konzervativní finance byly nuceny k investicím do high-tech akcií, protože jejich výsledky s tradičními akciemi vypadaly velmi slabě v porovnání s vysokými výnosy technologických akcií. To samé se může stát kryptoměnám. Jakmile začnou fondy získávat dvouciferné výnosy z investování do kryptoměn, všichni to začnou také zkoušet.

Je Bitcoin bezpečný?

Říká se, že Bitcoin nemůže být hackován, zmanipulován nebo upraven; burzy a digitální peněženky jsou ale zranitelné, stejně jako online bankovní účty. Pokud držíte jakýkoliv Bitcoin, můžete se stát cílem hackerů.

Protože Bitcoin fyzicky doopravdy neexistuje, v digitální peněžence máte zabezpečené digitální klíče. Soukromý klíč je tajný kód, který uživateli dovoluje dokázat jeho vlastnictví Bitcoinu. Peněženky nainstalované do chytrých telefonů používají aplikace nebo webové peněženky a mohou být také aktivovány na měnových burzách. Majitelé Bitcoinů musí zajistit bezpečnost svých počítačů, protože takové burzy vyžadují vysokou úroveň zabezpečení.

James Hill je vývojář softwaru ve společnosti Scott Logic consultancy říká, že vysoká bezpečnost je samým jádrem algoritmu blockchainu, který tvoří základ všech kryptoměn. Dále říká, že reálné riziko přichází tehdy, když ztratíte klíče, které dokazují vlastnictví mince.

Kryptoměny - Investiční strategie pro Bitcoin

Bitcoin je zatím neoblíbenější kryptoměna. Lidé do této digitální měny investují a myslí si, že jeho hodnota bude stále stoupat, protože zde není žádná centrální banka, která by to regulovala. Někdy se to ale musí otočit, protože lidé Bitcoin využívají pro obchody/služby a je těžké být zaplacen ve zlomcích. Pokud má například Bitcoin hodnotu 14,400 USD a jsem obchod, který si účtuje $100 za své služby, v podmínkách Bitcoinu by to znamenalo, že mi budete muset zaplatit zlomek mince. Proto pokud jde cena Bitcoinu příliš vysoko, je to směšné. Museli bychom:

  1. vytvořit dodatečnou zásobu;
  2. resetovat cenu, pokud jde příliš vysoko;
  3. přijít s alternativou, pokud nemůžeme být zaplaceni v malých částkách.

Další věc je, že pokud akcie v roce 2018 a 2019 rostly a mnohdy atakovali historická maxima, tak v případě poklesu Bitcoin může zkolabovat společně s akciemi a realitami. Všechna riziková aktiva většinou vybuchnou ve stejný čas a mohli bychom zažít destrukci hodnoty. Když se odpisují půjčky, snižuje se vlastně zásoba peněz a hodnota aktiv a měny v takovém prostředí posilují.

Jak obchodovat Bitcoin - BTC tip

Obchodníci se často ptají:

  1. kde obchodovat Bitcoin;
  2. jak obchodovat BTC/USD;
  3. jak obchodovat Bitcoin ziskově;
  4. existuje způsob, jak obchodovat Bitcoin u Forex brokera;
  5. jak obchodovat Bitcoin v MT4.

Většina kryptoměn, včetně Bitcoinu, v roce 2019 posílila. Důvěra se tedy (po vystřízlivění v roce 2018) alespoň částečně na kryptoměny vrátila. Nicméně trh je stále mladý a volatilní. Fundamentální analýza nejde provádět stejným přístupem jako fundamentální analýza klasických měn/měnových párů a tak investoři spoléhají především na technickou analýzu.

Z těchto důvodů a dalších důvodů zmíněných výše, a díky potenciálu vysoké ceny kryptoměn si myslíme, že je nejlepší obchodovat Bitcoin vs další měny, jako je např. BTC/USD CFD, které nabízí Admirals.

Strategie, které byste mohli aplikovat při obchodování Bitcoinu, jsou denní, týdenní anebo skalpování.

Podívejte se na tento graf:

Zdroj: Admirals MT5, BTC/USD CFD denní graf, listopad 2018 - leden , Pořízeno 23. ledna

Tradičně prochází každý finanční instrument nebo aktivum cenový cyklus. Rozlišujeme čtyři hlavní cenové/tržní cykly.

  1. Akumulace
  2. Mark-Up
  3. Distribuce
  4. Mark-Down

V závislosti na trhu spolu trhy sdílí podobné charakteristiky a prochází podobnými fázemi. Trhy jsou cyklické, mohou jít nahoru, dosáhnout vrcholu, mohou jít dolů a dosáhnout dna. Když jeden cyklus skončí, další začíná.

Mnoho investorů většinou selhává a ani neví, že jsou trhy cyklické, nebo si neuvědomí konec aktuální tržní fáze. I když přijmete fakt, že jsou trhy cyklické, je skoro nemožné určit vrchol nebo dno takového cyklu. Nicméně porozumění cyklům je základní, chcete-li maximalizovat Vaše výnosy z obchodování.

Využitím našich grafů bude schopni těžit z hlavních denních pohybů na BTC/USD CFD i na nižších timeframech, jako je pětiminutový nebo na vyšších timeframech jako je denní. To je v aktuálním, neutrálním nastavení tohoto trhu vhodnější obchodní přístup. Využitím nabízené finanční páky chytrým způsobem a obchodováním BTC/USD CFD můžete mít potenciálně mnohem vyšší výnosy než jen z jednoduchého nákupu BTC.

Pokud budete chtít dělat investice Bitcoin do posílení (nebo oslabení), tak budete chtít využít týdenní nebo měsíční graf.

Investování do Zlata - vývoj ceny Zlata prognóza

Investice do zlata je jistě zaběhlým standardem pro mnohé instituce i individuální investory. Ne všichni propadli mánii s kryptoměnami a stále vnímají zlato jako zajištění svých portfolií v době ekonomické nejistoty nebo poklesu.

Cena zlata se od poloviny roku 2013 až do poloviny roku 2019 pohybovala v pásmu cca 1100 - 1350 USD za unci. V létě 2019 došlo k proražení ceny nad toto několikaleté rozpětí a cena otestovala i 1600 USD za unci.

Zdroj: Admirals MT5, Gold CFD týdenní graf, březen 2011 - leden , Pořízeno 23. ledna

Poprvé po šesti letech se na trhu zlata stalo cosi významného. Ale rozhodně bychom neměli dělat ukvapené závěry, že trh očekává zpomalení akciových trhů, nebo přicházející těžší ekonomické období. Z dlouhodobého hlediska by mohlo být zajímavé nakupovat zlato nejdříve okolo 1350-1300 USD za unci (v případě nákupu je nutné mít na paměti, že cena může dále klesat a je proto nutné pracovat se Stop lossem a řádným řízením pozice).

Pro rok neočekáváme dramatické posílení zlata a přikláníme se spíše k neutrálnímu vývoji. Pokud se tento neutrální vývoj potvrdí, tak takové prostředí bude více výhodné pro aktivnější obchodníky, než pro dlouhodobé investory.

Kde koupit Zlato - CFD na Zlato obchodování online

Pokud přemýšlíte o tom, jak investovat do zlata, tak Admirals nabízejí obchodování s CFD na zlato i s CFD na jiné drahé kovy. Obchodování s GOLD CFD se příliš neliší od obchodování s jakýmkoliv jiným měnovým párem, CFD na komodity nebo jinými vysoce trendy CFD.

Proces je jednoduchý:

1.Stáhnout/Otevřít MT4 nebo MT5;

2. Otevření účtu pro obchodování zlata (otevření reálného účtu nebo demo účtu) nebo přihlášení k Vašemu stávajícímu obchodnímu účtu;

3. Otevřete graf pro zlato (GOLD)

Pak můžete začít obchodovat s CFD na zlato.

Bitcoin vs. Investování do zlata - Závěr

V poslední době stále více lidí věří, že Bitcoin může hrát roli bezpečného útočiště, jako je zlato. Někteří Bitcoin již označovali jako digitální zlato a dokonce i jako bitcoinové zlato.

Miliardář a spoluzakladatel společnosti PayPal (Peter Thiel) před několika měsíci zjistil, že Bitcoin je vhodnější pro zachování hodnoty peněz, které do něj investoval, spíše než pro placení.

A to je trochu déjavu moment, který charakterizoval zlato na začátku 70. let, kdy Spojené státy vyloučily možnost, že by někdo mohl donekonečna převádět americké dolary na zlato.

Z podobné definice však vyplývá, že mnozí se domnívají, že Bitcoin může v době krize poskytnout "bezpečné útočiště" stejným způsobem jako zlato. Toto je možná nejdůležitější aspekt při srovnání Bitcoinu a zlata.

Finanční krize v roce 2008/2009 položila základy pro Bitcoin. V opozici proti tištění velkého objemu peněz se objevila potřeba digitální platby a jednotky pro uchování hodnoty, které budou nezávislé na zemích a centralizovaném finančním systému. Technologie Blockchain se od té doby ukázala jako základ pro stabilní platební systém.

Měl by se Bitcoin stát měnou? Jako je to vždycky s technologií, něco lepšího může ještě přijít a až k tomu dojde, může to způsobit spektakulární pokles hodnoty Bitcoinu. Narozdíl od měn nemá Bitcoin úrokové sazby. Proto je nejlepší v prostředí monetární politiky s rostoucími sazbami nepokoušet tuto komoditu dlouhodobě a doufat v lepší důchod.

I když BTC představuje inovaci a možná evoluci ve virtuálních platebních systémech, existuje zde mnoho problémů týkajících se bezpečnosti a udržitelnosti, které musí být adresovány předtím, než budeme klienty podporovat k jeho využití, nebo k přijmutí jakožto platební metody. I když věříme, že Bitcoin nakonec bude dobrou investiční volbou, nikdy nepředčí stabilitu a rozmanitost zlata jako investiční komodity.

Doporučujeme začít s malou investicí, s malým zlomkem kapitálu ve výši 0.1%, abyste se naučili, jak to funguje a jak to obchodovat a jak se chovat bezpečně vůči Vaší peněžence. Pokud budete obchodovat BTC/USD CFD – nebo GOLD CFD – doporučujeme dávat pozor na rizika, která jsou s obchodováním spojena. Jakékoliv obchody byste si měli nejdříve vyzkoušet na demo účtu předtím než se pustíte do obchodování na reálném účtu.

Admirals nabízí obchodní účty na MT4, které vám poskytnou přístup k reálným podmínkám forexového trhu, akciím, komoditám a kryptoměnám. Tyto účty vám také umožňují vyzkoušet Expert Advisors (EA) z balíčku MetaTrader 4 Supreme Edition!

Demo účet bez rizika

Zaregistrujte se na bezplatný online demo účet a osvojte si obchodní strategie

 

Obchodování na Finančních trzích

O Admirals

Admirals je vítězem ocenění a globálně regulovaný Forex a CFD broker. Nabízí obchodování na více než 8 000 finančních nástrojích prostřednictvím nejpopulárnějších obchodních platforem na světě: MetaTrader 4 a MetaTrader 5. Začněte obchodovat ještě dnes!

 

Zdroje:

(1) https://cointelegraph.com/news/jpmorgan-switches-tact-backs-bitcoin-as-new-gold

(2) https://www.coindesk.com/peter-thiel-bitcoin-will-one-online-equivalent-gold/

(3) https://coinmarketcap.com/

(4) https://news.bitcoin.com/when-bitcoin-overtakes-gold-how-high-can-it-go/

(5) https://en.wikipedia.org/wiki/Arany

(6) https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

(7) http://digitalbridge.hu/blog/arany-vagy-bitcoin/

(8) https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin#Creation

(9) http://digitalcash.hu/2017/10/09/bitcoin-vs-gold/

(10) https://www.cnbc.com/2018/07/05/fundstrats-tom-lee-cuts-his-year-end-bitcoin-forecast-to-20000.html

(11) https://www.coindesk.com/peter-thiel-bitcoin-will-one-online-equivalent-gold/

 

Odmítnutí odpovědnosti: Uvedené údaje poskytují další informace o všech analýzách, odhadech, prognózách, předpovědích nebo jiných podobných hodnoceních či informacích (dále jen „analýza") zveřejněných na internetových stránkách Admirals. Než učiníte jakákoli investiční rozhodnutí, věnujte pozornost následujícímu:

  1. Toto je marketingová komunikace. Zveřejněný obsah je pouze pro informační účely a v žádném případě si ji nelze vyložit jako investiční poradenství nebo doporučení. Obsah nebyl připraven v souladu s právními požadavky, navrženými k podpoře nezávislého investičního výzkumu a není předmětem žádného zákazu pro šíření investičního výzkumu.
  2. Jakékoliv investiční rozhodnutí činí klient sám a investiční společnosti Admirals Group AS (Admirals) nejsou odpovědné za jakékoliv ztráty nebo škodu plynoucí z takového rozhodnutí, ať už je založeno na analýze či nikoliv.
  3. Analýza je připravena nezávislým analytikem (Jens Klatt, profesionální obchodník a analytik (dále jen "autor") a je založena na osobních odhadech autora.
  4. Aby Admirals zabezpečila zájmy klientů a aby byla zajištěna objektivita analýzy, byly zavedeny relevantní interní procedury pro prevenci a správu střetu zájmů.
  5. Zatímco se snažíme zajistit, aby byly zdroje analýzy spolehlivé a aby byly všechny prezentované informace srozumitelné, včasné, přesné a úplné, Admirals negarantuje přesnost a úplnost informací obsažených v analýze. Prezentované údaje se týkají jakýchkoliv minulých výsledků, nejsou spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.
  6. Obsah analýzy by neměl být vykládán jako výslovný nebo předpokládaný příslib, záruka nebo implikace ze strany Admirals, že klient bude profitovat ze strategií v nich obsažených, nebo že ztráty v souvislosti s nimi mohou nebo budou omezeny.
  7. Jakýkoliv namodelovaný nebo předchozí výkon finančních instrumentů uvedený v publikaci si nelze vyložit jako slib, garanci nebo implikaci ze strany Admirals vůči budoucím výkonům. Hodnota finančního instrumentu může růst i klesat a zachování hodnoty aktiva není garantováno.
  8. Projekce obsažené v analýze mohou být předmětem dodatečných poplatků, daní nebo jiných poplatků v závislosti na předmětu publikace. Ceník platný pro služby poskytované společností Admirals je veřejně dostupný na webových stránkách Admirals.
  9. Produkty obchodované s finanční pákou (včetně rozdílových smluv) mají spekulativní povahu a mohou vyústit ve ztráty nebo zisky. Předtím než začněte obchodovat, se prosím seznamte se všemi riziky.
TOP ČLÁNKY
Co je Dogecoin? Zjistěte, kde koupit Dogecoin a mnohem víc!
O kryptoměně Dogecoin jste již pravděpodobně slyšeli. O kryptoměně, která byla původně považována za vtip a stala se slavnou měnou - ano, to je Dogecoin. Dogecoin nebyl jen meme nebo dokonce úplně vtip. Má svůj vlastní specializovaný blockchain a systém proof of work, stejně jako každá jiná kryptomě...
Nejlepší Indikátory pro Kryptoměny CFD
Jaký je nejlepší ukazatel pro kryptoměny? Existuje mnoho typů indikátorů pivotních bodů, které jsou k dispozici ve světě obchodování, například standardní indikátory jako je Fibonacci a Murrey Math.To samé platí ve světě kryptoměn. Co pro vás funguje na jiných trzích, by mělo také fungovat s kryptom...
Jak Obchodovat Litecoin CFD
Většina obchodníků slyšela o Bitcoinu, který je vnímám jako "zlato" kryptoměn. Ne všichni jsou si ale vědomi, že existují další kryptoměny. V krypto světě je například ekvivalent "stříbra" Litecoin.Litecoin (LTC) lze obchodovat vůči americkému dolaru (USD), tento krypto pár se nazývá LTC/USD. V člán...
Zobrazit vše