Jak Obchodovat Litecoin CFD

Admirals
9 Min. čtení

Většina obchodníků slyšela o Bitcoinu, který je vnímám jako "zlato" kryptoměn. Ne všichni jsou si ale vědomi, že existují další kryptoměny. V krypto světě je například ekvivalent "stříbra" Litecoin.

Litecoin (LTC) lze obchodovat vůči americkému dolaru (USD), tento krypto pár se nazývá LTC/USD. V článku se podíváme na tento finanční instrument a jak je možné ho obchodovat. Podíváme se také na technickou analýzu, cenový pohyb, očekávanou volatilitu a jak mohou obchodníci obchodovat Litecoin v MetaTraderu 4.

Zdroj: Litecoin versus americký dolar (LTC/USD) denní graf od 13. března do 13. července 2017

Je Litecoin volatilní?

Krátká odpověď je ano. Litecoin CFD je volatilní a vykazuje silné cenové pohyby.

Krypto pár LTC/USD ukázal silné momentum a rozsah jeho průměrné ceny se velmi zvýšil. To je velmi dobře viditelné, když si přidáte do denní grafu indikátor Average True Range (ATR) (hodnota 10 např.).

Hodnota ATR vzrostla z 0.2 až na 6, což je velká změna, skoro 30x (podívejte se na indikátor na grafu výše). Pár LTC/USD je na výslunní, alespoň co se týče volatility.

Zdroj: Litecoin versus americký dolar (LTC/USD) týdenní graf od května 2013 do července 2017

Aktuální vs. historická cena: Trendující nebo jdoucí do strany?

Pokud se podíváme na předchozí rok, obchodníci mohou vidět, že pár LTC/USD ukázal silné momentum v roce 2013 a 2014, bylo to předtím než se vydal do mini 'zimního spánku' během 2015 a 2016 (podívejte se na obrázek výše).

Nyní je tento pár opět vzhůru a zpomalení se zdá jako nepravděpodobná věc, alespoň ne teď, když je o svět kryptoměn zvýšený zájem.

Stanovený trend ještě není patrný ve vyšších obdobích, protože pár LTC/USD ukazuje převážně impulzivní price action. Nicméně v nižším období jako je 4 hodinový graf, je vidět jasný trend, který je akční. Graf níže ukazuje, jak mohou obchodníci analyzovat takový graf nebo něco podobného v budoucnu.

Samozřejmě pokud trend zůstává nedotčený, záleží na tom, jak blízko se cena dostává k zóně rezistence na 50-55, což je jeden z důvodů, proč Admirals nabízí neustálé live webináře - aby byli obchodníci v obraze co se týče aktuálních událostí, trendů a technické analýzy.

Zdroj: Litecoin versus americký dolar (LTC/USD) 4 hodinový graf od 12. května do 13. července 2017

Jak obchodovat Litecoin CFD

Obchodování Litecoinu pravděpodobně nebude tak odlišné od obchodování měnových párů, komodit nebo CFD. Když se rozhodujete o finančním instrumentu, je kritické vědět a být připraven před vstupem do jakýchkoliv obchodních sestav.

Mohli byste se zeptat, jak taková dobrá příprava vypadá?

Obchodníci by si měli být vždy vědomi třech hlavních komponentů před vstupem do trhu. Všechny tři aspekty jsou kritické, protože se podporují navzájem a jeden slabý aspekt může vést k selhání všeho. Mezi tyto komponenty patří:

  1. Obchodní strategie;
  2. Psychologie obchodování;
  3. Řízení rizika.

Obchodní strategie nebo obchodní plán je důležitý, protože díky tomuto aspektu obchodníci vědí, jak a kdy vstoupit do trhu. Je to takový rozpis, jaké nástroje použít a také vysvětluje, které momenty by mohly být příznivé a naopak.

Psychologie obchodování je důležitá, protože riskujete reálné finance a to ovlivňuje Vaše nervy a můžete pocítit i strach, což pak vede k emocionální horské dráze. Psychologie obchodování umožňuje obchodníkům formulovat řádnou reakci a pomáhá zvládat situace.Řízení rizika je kritické. Dovoluje obchodníkům ochraňovat jejich kapitál, který je potřeba k přístupu na finanční trhy. Bez řádné kontroly rizika mají obchodníci tendenci riskovat příliš na jeden nebo několik obchodů a to může vést k velkým ztrátám a propadům. Podívejte se na video níže (dostupné pouze v angličtině).

Kterou strategii byste měli využít k obchodování Litecoinu?

Existují dobře známé metody, jak na finanční trhy analyticky:

  1. Technická analýza;
  2. Fundamentální analýza a obchodování dle zpráv;
  3. Vlnová analýza.

Technická analýza poskytuje skvělé instrukce, jak analyzovat a najít obchodní sestavu pomocí price action, svíčkových formací anebo technických indikátorů. Někteří obchodníci používají pouze svíčky a dle nich se rozhodují, jiní se plně soustředí na indikátory a nástroje. Také je možné využít mix obojího - price action a svíček v kombinaci s indikátory a nástroji.

Fundamentální analýza nebo obchodování zpráv jsou také metody využívané pro přístup k trhům. Takoví obchodníci se dívají na ekonomická data každé společnosti, země, měny - nebo v případě Litecoinu sledují zprávy o kryptoměnách - a vyhodnocují tak potenciální budoucí pohyby měny.

Vlnová analýzy je alternativní metoda, kterou si někteří obchodníci vybírají, aby jim pomohla porozumět struktuře finančních trhů. Vlnová analýza je založena na Elliottově vlnové teorii, která vysvětluje, jak obchodník a psychologie trhu ovlivňuje chování trhu a cenové formace.

Všechny tři metody jsou využívány rovnocenně a obchodníci si dokonce mohou zvolit kombinaci dvou nebo tři takových metody, aby k trhu přistupovali z celkového hlediska. Opravdu záleží na preferencích každého obchodníka a vždy dává smysl vyzkoušet několik přístupů, abyste si ověřili, který obchodní styl sedí právě Vám.

Ve všech případech je klíčovým komponentem sestavení obchodního plánu, ať už si obchodník vybere jakoukoliv metodu. Tento obchodní plán musí jednoduše vysvětlovat, jak má obchodník k trhu přistupovat, jakou analýzu zvolit, určit vstupy, řízení obchodů a výstupy z obchodů.

Obchodujte s CFD na digitální měny

Obchodujte 30+ nejlepších digitálních měnových párů s Admirals

 

Jak obchodovat Litecoin na denní bázi a být ziskový

Když obchodujete Litecoin (LTC) versus americký dolar (USD), je dobrou praxí využít technickou analýzu v několika časových rámcích než třeba fundamentální analýzu, která je většinou aplikována na vyšší období nebo vlnovou analýzu, která je pokročilejší.

Technická analýza umožňuje obchodníkům sestavit různé obchodní strategie založené na svíčkách, price action a technických indikátorech. Proto existuje mnoho způsobů a možností, jak sestavit obchodní metodu, která sedí Vašemu unikátnímu stylu. Více je vysvětleno ve videu níže, kde jsou vysvětleny obchodní systémy a metody založené na indikátorech (pouze v angličtině).

Jedna konkrétní technika, kterou si obchodníci často volí, je kombinace vyššího období grafu s dvěma nižšími, díky čemuž máte vyvážený pohled na trhy. Uděláte to takto:

  1. Vyšší období jako je denní graf: užitečný je v tom, že můžete spatřit klíčové hladiny supportu a rezistence a pochopit celkovou strukturu trhu.
  2. Střední období jako je hodinový graf: ukazuje střední trend, momentum a klíčové formace, můžete tak zvolit nejlepší směr obchodování.
  3. Nižší období jako je 15 minutový graf: jakmile dva vyšší časové rámce ukazují "zelenou", obchodníci mohou začít vyhledávat obchodní příležitosti na nižších obdobích, které poskytují podrobný přehled, jak lze vstoupit do obchodu.

Tento proces ze 3 kroků pomáhá obchodníkům vyhnout se obchodování proti trendu, nebo pokud je cena příliš blízko hladinám supportu a rezistence. To je samozřejmě pouze jeden užitečný tip. Pro více tipů doporučujeme přihlásit se na naše live webináře o obchodování a stáhnout si MetaTrader 4 Supreme Edition.

Exkluzivní MetaTrader Supreme Edition

Stáhněte si nejvýkonnější sadu pluginů pro svou oblíbenou obchodní platformu!

 

MetaTrader 4 Supreme Edition poskytuje obchodníkům extra pomoc při analyzování trhů. Tento balíček zdarma je nástavbou pro standradní nabídku MetaTraderu 4, obsahuje 60+ funkcí. Nabízí řešení pro správu obchodů a rizika, celý balíček indikátorů, různé typy grafů, simulátor obchodování a mnohem více.

Mohou obchodníci vydělat na investici do LTC/USD CFD?

Ano, obchodníci mohou těžit z tržní volatility LTC/USD páru stejně jako u ostatních finančních instrumentů. Je zde malý rozdíl mezi obchodováním EUR/USD, USD/JPY nebo LTC/USD.

Je důležité mít na paměti, že tento pár finančních instrumentů nemá vysoké spready a ukazuje slušnou volatilitu a cenový pohyb. Potom je opravdu jen na obchodníkovi najít graf anebo systém, který sedí právě jemu a je také v souladu s obchodním stylem.


Obchodníci mohou mít zisk z obchodování LTC/USD, nicméně mějte na paměti, že dlouhodobá ziskovost vyžaduje řádnou investici a obchodní dovednosti.

Forex 101

Osvojte si základy obchodování s odborníky z oboru

 

Tržní sentiment: Je obchodování Litecoinu atraktivní stejně jako Bitcoin?

Ano, obchodníci mohou obchodovat Litecoin CFD stejně jako Bitcoin CFD. Oba krypto páry ukazují impulzivní price action, kterou lze analyzovat a obchodovat. Na obrázku níže můžete vidět price action na obou párech během stejného období.

Zdroj: BTC/USD nalevo a LTC/USD napravo, na obou je 4 hodinový graf od 8. června do 14. července 2017

Obchodování LTC a ostatních kryptoměn CFD

Kromě obchodování Litecoinu versus americký dolar (LTC/USD) můžou klienti Admirals také obchodovat CFD Bitcoin versus americký dolar (BTC/USD), Ethereum vs americký dolar (ETH/USD) a Ripple vs americký dolar (XRP/USD). Přečtěte si kompletního průvodce kryptoměnami.

Demo účet bez rizika

Zaregistrujte se na bezplatný online demo účet a osvojte si obchodní strategie

 

Obchodování Litecoinu pomocí MetaTrader 4

Obchodníci naleznou Litecoin versus americký dolar (LTC/USD) v MetaTraderu 4 a MetaTrader 4 Supreme Edition, stejně jako ostatní krypto páry.

Proces je jednoduchý:

  1. Stáhněte si/spusťte MetaTrader 4
  2. Založte si nový obchodní účet nebo se přihlaste k tomu stávajícímu
  3. Otevřete si graf kryptoměny

Nástavba MetaTrader Supreme Edition je nyní dostupná i pro MetaTrader 5.

Samozřejmě kromě kryptoměn Admirals nabízí širokou nabídku instrumentů včetně měnových párů, CFD a komodit.

S live denní analýzou, webináři, články a extra nástroji je načase, abyste objevili Admirals, Vašeho obchodního partnera číslo jedna!

Tradingové webináře zdarma

Nalaďte se na živé webové semináře pořádané našimi tradingovými experty.

 

O Admirals

Jako licencovaný broker poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF.

TOP ČLÁNKY
Co je Dogecoin? Zjistěte, kde koupit Dogecoin a mnohem víc!
O kryptoměně Dogecoin jste již pravděpodobně slyšeli. O kryptoměně, která byla původně považována za vtip a stala se slavnou měnou - ano, to je Dogecoin. Dogecoin nebyl jen meme nebo dokonce úplně vtip. Má svůj vlastní specializovaný blockchain a systém proof of work, stejně jako každá jiná kryptomě...
Kryptoměny vs Tradiční Investování - Bitcoin vs. Zlato
Kryptoměny jsou dalším krokem ve finanční evoluci. BTC je první decentralizovanou digitální měnou, která je založená na systému fungujícím bez centrální banky nebo bez jediného administrátora, a proto je pokroková v obchodování na finančních trzích.Online obchodování měn se posunulo na další úroveň....
Nejlepší Indikátory pro Kryptoměny CFD
Jaký je nejlepší ukazatel pro kryptoměny? Existuje mnoho typů indikátorů pivotních bodů, které jsou k dispozici ve světě obchodování, například standardní indikátory jako je Fibonacci a Murrey Math.To samé platí ve světě kryptoměn. Co pro vás funguje na jiných trzích, by mělo také fungovat s kryptom...
Zobrazit vše