Co je Zcash? | Detailně o ZEC

Admirals
4 Min. čtení

Zdroj: Shutterstock

S rozvojem nových technologií se zvýšila poptávka po kryptoměnách. Existuje však několik zajímavých věcí, které odlišují Zcash od jiných podobných měn, jako je třeba partnerství s JPMorgan1 prostřednictvím projektu open-source Quorum.

Technologie ochrany soukromí Zcach by mohla být brzy aplikována na různé kryptografické a blokové sítě, včetně žetonů založených na technologii Ethereum. CoinMarketCap odhaduje, že celosvětový limit společnosti Zcash je více než 960 milionů dolarů.

Co je Zcash?

Zcash (ZEC) je kryptoměnový projekt, který pochází z myšlenky Zerocoin/Zerocash, navržený v roce 2013. Zcash byl oddělen od Bitcoinu a spuštěn v říjnu 2016, což bylo dříve známo jako Zerocoin.

Používá kryptografii, která by teoreticky měla poskytovat soukromí svým uživatelům. Cryptografie neboli cryptologie analyzuje různé protokoly, které brání třetím stranám, nebo veřejnosti, číst soukromé zprávy.

Zcash vs Bitcoin, Jaký je rozdíl?

Zcash je vidlice Bitcoinu. Kvůli tomuto prostému faktu mají hodně společného. Zcash poskytuje dva typy transakcí: soukromé a veřejné (podobně jako BTC). Když si stáhnete oficiální peněženku Zcash, zjistíte, že nabízí dva typy adres: t-addr, veřejnou adresu a z-addr, vaši soukromou adresu.

Můžete si vybrat, kterou z nich bude používat. Bitcoinové transakce jsou plně transparentní. Každý může pomocí průzkumníka bloku BTC zkontrolovat, zda byla transakce odeslána z jedné adresy BTC na druhou. Pokud u Zcash uživatel zvolí z-adresu, je převod soukromý. K dispozici je speciální zobrazení klíče, které může poskytnout selektivní průhlednost.

Podle zdroje "Zcash nabízí celkovou důvěrnost plateb, přičemž stále udržuje decentralizovanou síť s využitím veřejné blokády. Na rozdíl od služby Bitcoin transakce Zcash automaticky skryje odesílatele, příjemce a hodnotu všech transakcí na blokové řadě "

Zec, a jeho soukromí.

Být decentralizovanou a open-source kryptoměnou, která nabízí soukromí a selektivní transparentnost transakcí. Zcash platby jsou zveřejněny ve veřejné blokové řadě, ale odesílatel, příjemce a objem transakcí zůstávají v soukromí.

Z důvodu šifrování obsahu v stíněných transakcích používá protokol kryptografickou metodu pro potvrzení platnosti transakce.

Tato metoda se nazývá zk-SNARK. Tyto konstrukce umožňují, aby síť udržovala bezpečný žebříček o zůstatcích, aniž by odhalila zúčastněné strany nebo částky.

Namísto veřejného prokazování hodnot a transakce jsou transakční metadata zašifrovány a zk-SNARK se používají k prokázání, že nikdo neprovádí podvod nebo krádež.

Zcash co to je zk-SNARK a jeho výhody a nevýhody v soukromí.

Jak jsme již vysvětlili, ZEC používá technologii ochrany soukromí zk-SNARK.

Výhody soukromí

  • Skrytá adresa odesílatele;
  • Skrytá adresa příjemce;
  • Skrytá odeslaná částka.

Domníváme se, že přísné soukromí je přínosné pro společnosti, které chtějí chránit informace dodavatelského řetězce od konkurentů, všichni jednotlivci, kteří nechtějí, aby byly veřejně známy platební informace, stejně jako movití lidé, kteří nechtějí veřejně odhalit žádnou ze svých činností.

Nevýhody soukromí

Zcash používá novou formu kryptografie. Nikdo nemůže zaručit, že v systému nebudou žádné chyby, které by umožnily odhalit chráněné informace o transakci nebo vytvářet mince mimo bloky, pokud nebyly testovány dlouhé roky.

Takže pokud se vytvoří mince, nebude to ani možné zjistit, protože na rozdíl od Monera u Zcash nemůžete ověřit celkové množství mincí v bloku řetězce.

Blokový řetězec a síť sledují množství mincí, které jsou chráněné. Mince se dostanou do velkého bazénu a když jednu z nich vytáhnete, není žádný způsob, jak to propojit s tím, co šlo do bazénu.

Jak se tvoří nový Zcash coin?

Jsou vytvořeny procesem nazývaným těžba. Ta by měla trvat až do roku 2032 než bude vytěženo všech 21 milionů mincí.

V podstatě to začalo s pouhým milionem amerických dolarů, které byly předběžně financovány investory. Zcash nebyl předfinancován ani financován z ICO jako mnoho dalších kryptoprojektů. Místo toho jde o jedinečný způsob financování a distribuce.

Obchodování se Zcash CFD s Admiral Makets? Určitě!

Můžete obchodovat se Zcash a všemi hlavními kryptoměnami CFD na jednom místě - Admirals. Abyste věděli, co nabízíme, prohlédněte si náš sortiment!

Chcete nejprve otestovat své obchodní schopnosti? Vezměte si tolik času, kolik potřebujete k otevření našeho demo účtu, pilování strategií a plánů v bezrizikovém prostředí.

Demo účet bez rizika

Zaregistrujte se na bezplatný online demo účet a osvojte si obchodní strategie

 

Odkazy:

  1. Forbes
  2. CoinMarketCap
  3. Wikipedia
  4. ZCash
  5. Ibid
  6. Consensys

Kryptoměny

O Admirals

Admirals je vítězem ocenění a globálně regulovaný Forex a CFD broker. Nabízí obchodování na více než 8 000 finančních nástrojích prostřednictvím nejpopulárnějších obchodních platforem na světě: MetaTrader 4 a MetaTrader 5. Začněte obchodovat ještě dnes!

Jako licencovaný broker [ FCA] poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF.

Tento materiál neobsahuje a neměl by být vykládán jako investiční poradenství, investiční doporučení, nabídka nebo žádost o jakoukoliv transakci s finančním nástrojem. Vezměte prosím na vědomí, že tato obchodní analýza není spolehlivým ukazatelem žádného současného a budoucího výkonu, protože okolnosti se mohou v průběhu času měnit. Před jakýmkoliv investičním rozhodnutím musíte vyhledat radu nezávislých finančních poradců, abyste se ujistili,že rozumíte souvisejícím rizikům.

TOP ČLÁNKY
Co je Dogecoin? Zjistěte, kde koupit Dogecoin a mnohem víc!
O kryptoměně Dogecoin jste již pravděpodobně slyšeli. O kryptoměně, která byla původně považována za vtip a stala se slavnou měnou - ano, to je Dogecoin. Dogecoin nebyl jen meme nebo dokonce úplně vtip. Má svůj vlastní specializovaný blockchain a systém proof of work, stejně jako každá jiná kryptomě...
Kryptoměny vs Tradiční Investování - Bitcoin vs. Zlato
Kryptoměny jsou dalším krokem ve finanční evoluci. BTC je první decentralizovanou digitální měnou, která je založená na systému fungujícím bez centrální banky nebo bez jediného administrátora, a proto je pokroková v obchodování na finančních trzích.Online obchodování měn se posunulo na další úroveň....
Nejlepší Indikátory pro Kryptoměny CFD
Jaký je nejlepší ukazatel pro kryptoměny? Existuje mnoho typů indikátorů pivotních bodů, které jsou k dispozici ve světě obchodování, například standardní indikátory jako je Fibonacci a Murrey Math.To samé platí ve světě kryptoměn. Co pro vás funguje na jiných trzích, by mělo také fungovat s kryptom...
Zobrazit vše