Co je to Ethereum?

Admirals
4 Min. čtení

Ethereum (ETH) je platforma pro otevřený software založený na blockchain technologii, která umožňuje vývojářům stavět a zveřejňovat decentralizované aplikace. Je to vlastně mnohem víc, než je kryptoměna, kryptoměna je pouze jedna část Ethereumu.

Takže je to něco jako Bitcoin? Ano i ne. Tyto dvě kryptoměny mají společné to, že byly postaveny pomocí technologie veřejné distribuované sítě – známé jako blockchain – tady však podobnost končí. Bitcoin nabízí jednu jedinou aplikaci, tzv. peer-to-peer elektronický systém měn, který dovoluje online platby. V podstatě je to měna ve své nejčistší podobě. Zatím co Bitcoin používá ke sledování, kdo vlastní bitcoin, blockchain technologii, Ethereum používá blockchain jako platformu, díky které může být spuštěna téměř jakákoliv decentralizovaná aplikace. Bloomberg toto popsal jako "sdílený software, který může být použit všemi, ale je nezmanipulovatelný." 1 Takže možnosti jsou opravdu nekonečné!

V případě, že jste o tom nevěděli, nyní je možné Ethereum obchodovat, a to na bezrizikovém demo účtu společnosti Admirals, stačí si vyhledat instrument ETH/USD!

Obchodujte s CFD na digitální měny

Obchodujte 30+ nejlepších digitálních měnových párů s Admirals

 

Kde se Ethereum vzalo a kdo ho vynalezl?

Ethereum bylo původně vytvořeno mužem jménem Vitalik Buterin, výzkumníkem kryptoměn a programátorem, který předtím pracoval na Bitcoinu v roce 2013. Hromadný online prodej, který se uskutečnil v roce 2014, položil základy financování nové platformy. Systém byl zveřejněn 30. července 2015 a obsahoval 11.5m 'mincí', které byly připraveny k přeprodeji.

Jak Ethereum funguje?

U Ethereum blockchainu se nepoužívá výraz 'těžění' - jako u Bitcoinu, uživatelé vydělávají 'Ether' - typ kryptoměny, který pohání širší síť. Není to jenom obchodovatelná kryptoměny, Ether je také používán developery, kteří s ním platí za služby v síti Ethereum.

Co je to blockchain technologie?

Blockchain je veřejná kniha, která zapisuje všechny transakce, které kdy byly provedeny v dané síti. Transakce jsou přidávány neustále, dokud nejsou bloky 'dokončeny'. Bloky jsou přidávány do blockchainu v chronologickém pořadí. Každý počítač, který je připojen ke specifické síti (např. Ethereum nebo Bitcoin), získává kopii blockchainu, která je automaticky stažena při připojení k síti.

S blockchainem je pro mnoho lidí možné psát vstupy a komunita uživatelů může kontrolovat, jak je zápis informací upravován nebo aktualizován. Je to trochu podobné Wikipedii. Každý vstup je nahrán a upraven a ani jedna osoba nekontroluje obsaženou informaci.

Pokud se bavíme o kryptoměně Ethereumu - Etheru - blockchain se chová jako databáze, která sleduje vlastnictví a transakce, které jsou prováděny v síti Ethereum.

Kde mohu Ether utratit?

Ether se neustále více a více používá k placení určitého zboží a služeb online, které jsou součástí Ethereum sítě.

Cenová historie Ethera

Jak můžete vidět v grafu níže, od počátku Ethereumu v roce 2015 kryptoměna Ether zaznamenala pomalý růst. Rok 2017 je úplně jiný příběh. Kryptoměna začala tento rok s mizernými $9.76 a od té doby se cena vyšplhala na $407.10, což je 5000%2 růst.

Zdroj: World Coin Index 4

Proč cena Ethera roste tak rychle?

Co je příčinou tohoto rychlého býčího trendu? Odpověď je jednoduchá a zároveň komplikovaná, cena roste tak, jak investoři získávají povědomí.

Protože se veřejnost začala zajímat o kryptoměny Ether a Bitcoin více a více, je o kryptoměny větší zájem. Případ Ethera je ještě zajímavější. Růst ceny byl skoro exkluzivní, podobně jako u Bitcoinu, protože investoři chtěli naskočit do tohoto rozjetého vlaku brzy, kdy je cena ještě relativně nízká (v době psaní tohoto článku je Bitcoin okolo $2660!3).

Náš doplněk obchodování - Supreme Edition je kompatibilní i při obchodování Etherea!

Exkluzivní MetaTrader Supreme Edition

Stáhněte si nejvýkonnější sadu pluginů pro svou oblíbenou obchodní platformu!

 

Je Ether bezpečný? Jaká jsou rizika obchodování Etheru?

Ether je zcela bezpečný, ale jako s mnoha dalšími instrumenty, které Admirals nabízí, může mít momenty vysoké volatility.

Vždy našim obchodníkům doporučujeme, aby používali funkce ochrany před volatilitou, které pomáhají minimalizovat riziko při obchodování. Také obchodníky povzbuzujeme, aby se učili řádnému řízení rizika.

Obchodujte s demo účtem bez rizika

Trénujte obchodování s virtuálními fondy

 

Věděli jste, že můžete obchodovat kryptoměny u Admirals? Nedávno jsme spustili čtyři kryptoměny a můžete je vyzkoušet i na demo účtu. Kromě Ethera Admirals nabízí také Bitcoin, Litecoin a Ripple!

Sledujte naše webináře a buďte v obraze!

Zdroje

  1. Bloomberg
  2. CNBC
  3. Coinbase
  4. World Coin Index

Kryptoměny

O Admirals

Jako licencovaný broker poskytujeme nejspolehlivější a velice oblíbené obchodní platformy, pomocí kterých máte snadný přístup k CFD kontraktům, akciím a ETF.

TOP ČLÁNKY
Co je Dogecoin? Zjistěte, kde koupit Dogecoin a mnohem víc!
O kryptoměně Dogecoin jste již pravděpodobně slyšeli. O kryptoměně, která byla původně považována za vtip a stala se slavnou měnou - ano, to je Dogecoin. Dogecoin nebyl jen meme nebo dokonce úplně vtip. Má svůj vlastní specializovaný blockchain a systém proof of work, stejně jako každá jiná kryptomě...
Kryptoměny vs Tradiční Investování - Bitcoin vs. Zlato
Kryptoměny jsou dalším krokem ve finanční evoluci. BTC je první decentralizovanou digitální měnou, která je založená na systému fungujícím bez centrální banky nebo bez jediného administrátora, a proto je pokroková v obchodování na finančních trzích.Online obchodování měn se posunulo na další úroveň....
Nejlepší Indikátory pro Kryptoměny CFD
Jaký je nejlepší ukazatel pro kryptoměny? Existuje mnoho typů indikátorů pivotních bodů, které jsou k dispozici ve světě obchodování, například standardní indikátory jako je Fibonacci a Murrey Math.To samé platí ve světě kryptoměn. Co pro vás funguje na jiných trzích, by mělo také fungovat s kryptom...
Zobrazit vše