Admiral Markets nabízí 0,01 mikro loty pro CFD na zlato - Gold CFD!

Srpen 19, 2019 17:45

Od 12. srpna snížil Admiral Markets minimální velikost kontraktu pro CFD na zlato z 0,1 lotu na 0,01 lotu.

Díky pákovému efektu až 1:20 pro maloobchodní klienty to snižuje požadavky na maloobchodní marži pro minimální velikosti kontraktu desetkrát, což znamená, že každý může začít obchodovat se zlatem.

Historie zlata

Zlato bylo po tisíce let vysoce ceněno pro mince, šperky a umění.

Pokud jde o obchodování se zlatem, první velký skok kupředu byl v roce 1792, kdy USA ustanovily pro dolar zlatý a stříbrný standard. Drahé kovy pokračovaly v podpoře amerického dolaru až do roku 1971, kdy prezident Richard Nixon zrušil pro USD zlatý standard - tah, který měl významný dopad na cenu zlata po celém světě.

21. ledna 1980 cena zlata vyletěla z 35 USD za unci na 850 USD za unci (v dnešních dolarech by to bylo 2 398,21 USD). Cena poté klesala dalších 20 let a v roce 2001 dosáhla nejnižší hodnoty 377,18 USD. Poté rostla další desetiletí, až v roce 2011 dosáhla vrcholu 2 064,08 USD.

Zdroj: Macrotrends.net

Od roku 2013 se cena zlata pohybovala v rozmezí od 1 527 USD do 1 145 USD.

Co ovlivňuje cenu zlata?

Cena zlata je ovlivněna řadou makroekonomických faktorů, včetně:

  • Nabídky a poptávky: Stejně jako u každého jiného nástroje, když poptávka po zlatě převyšuje nabídku, ceny se zvyšují. Pokud je nabídka vyšší než poptávka, ceny klesají.
  • Úrokových sazeb: Se zvyšováním úrokových sazeb má cena zlata (která nevydělává úroky) tendenci klesat a naopak. Z tohoto důvodu lze cenu zlata korelovat s centrálními bankami prostřednictvím rozhodnutí o měnové politice, která se týkají úrokových sazeb.
  • Ekonomické výkonnosti: Vzhledem k tomu, že zlato a jiné drahé kovy se často používají jako zajištění proti inflaci, deflaci a devalvaci měny, ekonomická výkonnost pravidelně ovlivňuje cenu zlata, přičemž cena se zvyšuje v době slabé ekonomické výkonnosti (jako je globální finanční krize) a klesá, když se ekonomice daří dobře.
  • Národního stavu nouze: S předchozím bodem souvisí válka, invaze, národní katastrofy a další národní mimořádné události. Když se lidé bojí, že banky selžou, často hromadí zlato, spíše než aby si nechávali své prostředky v hotovosti.

Jaké jsou výhody obchodování se zlatem?

Protože cena zlata pravidelně reaguje na změny na globálních trzích, jedná se o vysoce volatilní obchodní nástroj, který poskytuje důvtipným obchodníkům mnoho příležitostí k úspěšnému obchodování se žlutým kovem.

U CFD mohou obchodníci těžit z cenových pohybů v obou směrech tím, že obchodují zlato jak na stranu long (nákup), tak na stranu short (prodej). Není tedy překvapivé, že je zlato jedním z nejoblíbenějších trhů na světě a představuje 9,19% celkového, globálního objemu obchodů u Admiral Markets (na základě dat od 1. srpna do 12. srpna 2019).

Se všemi těmito výhodami je snadné pochopit, proč je zlato jedním z nejoblíbenějších nástrojů u Admiral Markets:

  • Nízké typické spready: Od pouhých 16-22 pipů v hlavních obchodních hodinách.
  • Zvyšte své výnosy: S pákovým efektem až 1:20 pro maloobchodní klienty a 1: 500 pro profesionální klienty můžete zvýšit své obchodní zisky (a ztráty).
  • ŽÁDNÉ provize: Platíte jen spread!
  • Světově oblíbený obchodní software: Obchodujte se zlatem na MetaTrader 4 a MetaTrader 5 s naším exkluzivním Supreme Edition.
  • Diverzifikujte své portfolio: Zlato může být použito jako investice do tzv. Bezpečného přístavu, k zajištění proti inflaci a devalvaci akcií.

Jednoduše začněte obchodovat zlato a mějte prospěch z našich nových mikro lotů už dnes!

Avatar-Admirals
Admirals Správa Vašich výdajů, investic a financí na jednom místě.

Admirals je více než jen broker, je finančním centrem, které nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb. Jednoduší přístup k osobním financím, se správou výdajů a investic. To vše na jednom místě!