Změna Obchodních Podmínek z důvodu Hlasování britského parlamentu o Brexit Dohodě

Leden 10, 2019 16:30

Vážení obchodníci,

tržní nejistota se s nadcházejícím hlasováním britského parlamentu o Brexit dohodě zvyšuje. Hlasování je naplánováno na úterý 15. ledna 2019. V reakci na tuto situaci dočasně měníme naše obchodní podmínky pro profesionální klienty.

Maloobchodních klientů, kteří obchodují s finanční pákou 1:30 nebo nižší, se tyto změny netýkají a budou i nadále chráněni politikou ochrany záporného zůstatku na účtu. Pamatujte, že je důležité jednat obezřetně v době těchto mimořádných tržních událostí, a to platí pro všechny klienty. Na konci této zprávy poskytneme některé tipy, jak řídit rizika.

Brexit Hlasování - Změny týkající se Profesionálních klientů

Od 08:00 českého času (09:00 EET) v úterý 15. ledna 2019 do 11:00 českého času (12:00 EET) ve středu 16. ledna 2019 bude snížena maximální finanční páka dostupná pro profesionální klienty na vybraných CFD instrumentech, jak popisujeme níže:

  • 1:200 pro Forex a vybrané komodity: všechny měnové páry (kromě CZK a RUB párů) a GOLD, SILVER, WTI, BRENT, XAUUSD-ECN, XAGUSD-ECN, XAUAUD-ECN;
  • 1:100 pro indexy a vybrané instrumenty založené na futures: [ASX200], [DAX30], [DJI30], [FTSE100], [NQ100], [SP500]; [AEX25], [CAC40], [HSI50], [IBEX35], [JP225], [MDAX50], [OBX25], [SMI20], [STOXX50], [TECDAX30], #Bund, #USTNote.

Upravené maržové požadavky budou aplikovány na otevřené pozice a ovlivní výši Vaší marže. Zkontrolujte prosím pečlivě stav Vašeho obchodního účtu.

Maržové požadavky pro ostatní instrumenty, na kterých je finanční páka 1:100 nebo menší, nebudou ovlivněny touto dočasnou změnou obchodních podmínek. Zároveň si vyhrazujeme právo učinit další změny v závislosti na tržní situaci.

Protože výsledek hlasování bude mít pravděpodobně za následek abnormální tržní podmínky anebo výjimečnou tržní volatilitu, přátelsky připomínáme našim profesionálním klientům, že se naše politika ochrany záporného zůstatku na účtu nevztahuje na abnormální tržní podmínky.

Hlasování UK parlamentu o Brexit Dohodě - Jak spravovat Riziko během Extrémní Tržní Volatility

Doporučujeme maloobchodním i profesionálním klientům vyhodnotit expozici na všech ovlivněných instrumentech a upravit tuto expozici na přijatelnou úroveň rizika před hlasováním britského parlamentu.

Mějte prosím na paměti další možná rizika, ke kterým může dojít v době před i po hlasování britského parlamentu o Brexit dohodě, mezi které patří:

  • Ostré cenové pohyby a značené cenové mezery na trhu, zvláště na měnových párech s GBP a CFD založených na GBP;
  • Omezená likvidita, která může vyústit ve značně rozšířené spready a zvýšený počet zamítnutých pokynů a skluzů v plnění pokynů.

Zkontrolovat byste měli všechny otevřené pozice a ujistit se, že máte nastavené řádné stop loss pokyny. Stop loss pokyny můžete upravit kdykoliv a ZDARMA.

Také prosím zvažte, zda některé pozice neuzavřete, zcela nebo částečně, nebo zvažte vklad nových finančních prostředků na Váš obchodní účet, abyste si vytvořili větší "pojistku" před potenciální volatilitou.

V neposlední řadě pamatujte na to, že stop loss pokyny jsou nástroje zamýšlené k automatizaci Vaší výstupní strategie z pozice - a negarantují danou výstupní cenu. Klienti by si měli být vědomi vysokého rizika cenových mezer během tohoto volatilního období. Více o řízení rizika si můžete přečíst zde.

S pozdravem,

Admiral Markets
info@admiralmarkets.com/cz
+420 211 150 200

Avatar-Admirals
Admirals Správa Vašich výdajů, investic a financí na jednom místě.

Admirals je více než jen broker, je finančním centrem, které nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb. Jednoduší přístup k osobním financím, se správou výdajů a investic. To vše na jednom místě!